ΕνημέρωσηΟικονομία

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Τα «μπλόκα» και οι απαλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Σε διεύρυνση των απαλλαγών από το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και σε επέκταση της ηλεκτρονικής έκδοσης του αποδεικτικού προχωρά η ΑΑΔΕ, με στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές των πολιτών με τις φορολογικές αρχές.

Το πρώτο βήμα για την απλούστευση των διαδικασιών έγινε με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, η οποία προβλέπει ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ από τον φορολογούμενο σε περιπτώσεις επανάληψης ή διόρθωσης συμβολαίου ως προς την περιγραφή των ορίων, του ονόματος ή του αριθμού ακινήτου, εφόσον δεν μεταβάλλεται κανένα άλλο περιγραφικό στοιχείο, η διεύθυνση και οι προσόψεις αυτού.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, ο κατάλογος των εξαιρέσεων για τυπικά λάθη στα συμβόλαια που δεν επηρεάζουν η φορολογητέα αξία των ακινήτων και δεν αλλάζουν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του ακινήτου θα διευρυνθεί ενώ σχεδιάζεται και ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger