ΕνημέρωσηΟικονομία

Πιτσιλής στο CNN Greece: Εντοπίσθηκε αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες delivery

Αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες delivery διαπίστωσε η φορολογική διοίκηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον δημοσιογράφο του CNN Greece Δημήτρη Πεφάνη.

«Τρέξαμε πιλοτικά ελέγχους και είδαμε αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή μέσω των πλατφορμών delivery, κοντά στις 850 χιλιάδες μη εκδόσεις αποδείξεων σε 35 περιπτώσεις, 5,5 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτου τζίρου και πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ», είπε.

Όπως αποσαφήνισε, η ΑΑΔΕ έχει ήδη εφαρμόσει ένα πετυχημένο μοντέλο συνεργασίας με τις πλατφόρμες διαμοιρασμού βάσει και της νομοθεσίας του 2019 που θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις των πλατφορμών. «Ζητήσαμε λοιπόν δυο πράγματα από τις πλατφόρμες delivery, πρώτον ανά τρίμηνο να παίρνουμε στοιχεία, να τα διασταυρώνουμε και να κάνουμε ελέγχους και δεύτερον, οι ίδιες οι πλατφόρμες να αναπτύσσουν επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να τους εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να είναι φορολογικά συνεπείς. Οι πλατφόρμες διαμοιρασμού το κάνουν ήδη», τόνισε.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger