Επικαιρότητα

Προσκεκλημένος ομιλητής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας – Galaksias.com

Με το μήνυμα της ενίσχυσης του αγροτικού τομέα και μάλιστα από μια περιοχή όπως ο Θεσσαλικός κάμπος ο οποίος παράγει σε πανελλαδικό επίπεδο τις μεγαλύτερες ποσότητες αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, θα είναι ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες – ομιλητές στο 4ο Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατρίς» την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με επιστημονικό συνεργάτη το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η κατάρτιση των αγροτών μας γύρω από νέες μεθόδους, τρόπους και πρακτικές καλλιέργειας ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία πόρων, η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και συνάμα να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των προϊόντων και η μεγαλύτερη ποσότητα παραγωγής.

Το θέμα για το οποίο θα τοποθετηθεί ο κ. Δημήτρης Κουρέτας αφορά στον «Αγροτουρισμό – Ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων»  και έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Πρωτογενή τομέα και τη γενικότερη εξωστρέφεια που επιβάλλουν οι συνθήκες που βιώνουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση και όλα όσα θα ειπωθούν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία καθώς η περιοχή βρίσκεται σε πλάνο ανασυγκρότησης μετά τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές προκαλώντας τεράστιες ζημιές, για την αντιμετώπιση των οποίων δημιουργήθηκε ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο σχέδιο ανασυγκρότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η περιοχή έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά σε επίπεδο περιβάλλοντος και σε επίπεδο ανθρώπων μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από όλες τις Περιφέρειες της γηραιάς ηπείρου.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:

Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στις εργασίες του 4ου συνεδρίου «Επί Γης» στις 29 Μαρτίου 2024, στοχεύει να αγκαλιάσει όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της χώρας. Πρόκειται για ένα συνέδριο Πανελλαδικής εμβέλειας και περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την Έρευνα και Καινοτομία στην Αγροτική Παραγωγή, την καλλιέργεια της ελιάς και τις προοπτικές που προσφέρονται, την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη της Γαλακτοπαραγωγής και της Ζωικής Παραγωγής, του κλάδου της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας. Επίσης  ξεχωριστή ενότητα αποτελεί η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους μέσω του Αγροτουρισμού, η Ενεργειακή αξιοποίηση και η Κυκλική Οικονομία στον Πρωτογενή τομέα, οι Καινοτόμες Τεχνολογίες στις Καλλιέργειες, η Διαχείριση των υδάτινων πόρων, τον «Αγροτουρισμό – Ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας μέσω των τοπικών προϊόντων» και άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Αγροτική Οικονομία.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button