Επικαιρότητα

Ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, η οικιακή βοηθός και τα 10,5 κιλά χασίς – Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο συλληφθέντες

Υπεράνω πάσης υποψίας ο 50χρονος υπάλληλος σούπερ-μάρκετ και η 40χρονη οικιακή βοηθός, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ιεράπετρα

Τη μεγαλύτερη ποσότητα αποξηραμένης ινδικής κάνναβης που έχει βρεθεί ποτέ στην περιοχή εντόπισε το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.  

Έπειτα από μια καλοσχεδιασμένη και άψογα εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση, οι άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας έστησαν μπλόκο τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Απριλίου στη βόρεια είσοδο της πόλης, όπου ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνέλαβαν 50χρονο σητειακής καταγωγής, που διέμενε και εργαζόταν στον Άγιο Νικόλαο, και 40χρονη αλβανικής καταγωγής, που διέμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα ανατολικά της Ιεράπετρας. 

Μετά από ταυτόχρονες έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό τους, στο σπίτι της 40χρονης Αλβανίδας στην Ιεράπετρα και στο σπίτι του 50χρονου Σητειακού στον Άγιο Νικόλαο, στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αποξηραμένης ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης, λίγο πριν τα ρίξουν στις πιάτσες των τοξικομανών. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10,5 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό άνω των 23.500 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν – εκτός απροόπτου – αύριο Τετάρτη. 

Να σημειωθεί ότι τόσο μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένης αλβανικής κάνναβης, έτοιμη προς χρήση, δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ιστορία της τοπικής Αστυνομίας σε προηγούμενες υποθέσεις εξάρθρωσης των κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, την ώρα που στην Ιεράπετρα υπάρχουν ενδείξεις ότι στα ναρκωτικά έχουν πέσει πολλοί καινούργιοι νεαροί χρήστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, την ψυχική τους ισορροπία και την οικογενειακή τους ηρεμία. 

Υπεράνω πάσης υποψίας 

Τα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δρουν στον νομό Λασιθίου, στην υπόλοιπη Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα επιλέγουν να χρησιμοποιούν ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, όπως ήταν ο 50χρονος Σητειακός υπάλληλος σούπερ-μάρκετ και η 40χρονη Αλβανίδα καθαρίστρια και οικιακή βοηθός στην Ιεράπετρα, που δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία με άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ούτε είχαν στο βιογραφικό τους προηγούμενες παραβατικές συμπεριφορές. 
Οι άνδρες της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν τη σωστή πληροφορία και την αξιοποίησαν για να φτάσουν στη σύλληψη των δύο δραστών και στην εξάρθρωση ενός από τα “πλοκάμια” της διακίνησης και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που έχουν προέλευση από την Αλβανία. 

Οι άνδρες της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν τη σωστή πληροφορία και την αξιοποίησαν για να φτάσουν στη σύλληψη των δύο δραστών και στην εξάρθρωση ενός από τα “πλοκάμια” της διακίνησης και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που έχουν προέλευση από την Αλβανία

Επειδή ο “πόλεμος” με τους εμπόρους ναρκωτικών είναι πάρα πολύ δύσκολος, η Ελληνική Αστυνομία περιμένει από τον όποιο πολίτη έχει διαπιστώσει να γίνεται οπουδήποτε στη γειτονιά του ντιλίβερι ναρκωτικών ουσιών, να μη διστάζει να καλεί το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και να αναφέρει ό,τι γνωρίζει, γιατί και η πιο ασήμαντη πληροφορία μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την Αστυνομία και να οδηγήσει στην εξάρθρωση ενός επικίνδυνου κυκλώματος ναρκο-εμπόρων, που στον βωμό του παράνομου πλουτισμού θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές νέων παιδιών, οδηγώντας τους στις ναρκωτικές ουσίες. 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι έρευνες, που δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό, θα οδηγήσουν στη σύλληψη και άλλων Ελλήνων και αλλοδαπών μελών κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

 

Η μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στην Ιεράπετρα – “Χτύπημα” κατά της διακίνησης 

Στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Απριλίου στη βόρεια είσοδο της Ιεράπετρας. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε χώρους και σε όχημα που χρησιμοποιούν ο ημεδαπός και η αλλοδαπή σε περιοχές των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκαν: 
– 10 κιλά και 586 γραμμάρια κάνναβης. 
– 13,5 γραμμάρια κοκαΐνης. 
– Το χρηματικό ποσό των 23.770 ευρώ και 50 λίρες Αγγλίας, ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες. 
– 4 ζυγαριές και 3 κινητά τηλέφωνα. 
– Νάιλον συσκευασίες. 
– Συσκευή αεροστεγούς σφράγισης. 
– 1 περίστροφο (ρέπλικα). 

Επίσης κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Δευτέρα το απόγευμα στον εισαγγελία Πλημμελειοδικών ν. Λασιθίου, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, ενώ το πιθανότερο είναι να πάρουν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή αύριο Τετάρτη. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button