ΕνημέρωσηΠολιτική

Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο και αποζημιώσεις για τους αγρότες ζητά το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των αγροτών τονίζοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει: «Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι τα μέτρα για το ρεύμα, που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση μετά τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, υποκρίθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων, τις τιμές εκτινάσσουν μια χούφτα μονοπώλια!».

Μάλιστα, το κόμμα καταλήγει στο ότι: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι γνωστά και δίκαια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ. Έτσι μόνο μπορεί να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, να δοθούν ανάσες επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες και να μειωθούν οι τιμές στο ράφι για τα λαϊκά νοικοκυριά».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button