ΕνημέρωσηΟικονομία

Πλεόνασμα και ανάπτυξη «ξεκλειδώνουν» νέα μέτρα στήριξης – Στο επίκεντρο τα υγρά καύσιμα

Με «κινητήριες δυνάμεις» τα θετικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το Μάιο που ανακοινώνονται το μεσημέρι της Τετάρτης και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, η κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση και διεύρυνση του πακέτου των αντισταθμιστικών στην ακρίβεια μέτρων, με επίκεντρο τα υγρά καύσιμα.

«Κλειδί» για το είδος, την ένταση και την έκταση των νέων παρεμβάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και να ισχύσουν από την 1η Ιουλίου αποτελούν τα στοιχεία για το ύψος του πλεονάσματος στα έσοδα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, η σημαντική υπέρβαση στις φορολογικές εισπράξεις συνεχίστηκε το προηγούμενο μήνα, πράγμα που σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάπτυξη απελευθερώνει δημοσιονομικό χώρο για νέα στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την αναπλήρωση των απωλειών στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Στη διεύρυνση των ταμειακών περιθωρίων για το άνοιγμα της κρατικής στρόφιγγας συμβάλλει και ο αισθητά υψηλότερος των προβλέψεων ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του έτους στο 7% έναντι πρόβλεψης, ότι θα κινούνταν στη ζώνη του 5%, εξέλιξη που προοιωνίζεται υπέρβαση του ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για 3,1%.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger