ΕνημέρωσηΠολιτική

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Στήριξη στις οικογένειες θανόντων από Covid-19

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις οικογένειες των υγειονομικών που νόσησαν από covid και έχασαν τη ζωή τους έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα φέρει διάταξη που θα θέτει οριστικά εκτός ΕΣΥ όσους εμμένουν στην θέση του μη εμβολιασμού τους.

«Όποιος αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι θα προκηρυχθούν οι θέσεις που θα αδειάσουν στο ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας, όπως είπε, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Λαμπρούλη από το ΚΚΕ, επεξεργάζεται διάταξη που θα προβλέπει είτε την παράταση της αναστολής εργασίας και μετά τις 31 Μαρτίου, είτε θα περιλαμβάνει την ρητή πρόβλεψη ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ούτε θα επιστρέψουν στην εργασία, ούτε θα πάρουν αναλογικά χρήματα, ούτε θα τους αναγνωριστεί συντάξιμος χρόνος. Κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη, το lege artis, τους κανόνες της επιστήμης δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζει την Πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger