Χωρίς κατηγορία

Πληροφορίες για κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 15/2 στη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες για κλειστά σχολεία την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη μεταδίδουν τοπικά μέσα, καθώς ο καιρός και η κακοκαιρία «Μήδεια» φαίνεται πως ανατρέπουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, ήδη από την Παρασκευή όταν και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης έλαβαν επίσημα στοιχεία σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία, ξεκίνησαν συζητήσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών δομών. Η σημερινή εικόνα της χιονισμένης πόλης, αλλά και ο ολικός παγετός που αναμένεται, τόσο σήμερα όσο και αύριο, θέτει σε συναγερμό ολόκληρη την κρατική μηχανή τόσο στους δήμους όσο και στην Περιφέρεια, με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μάλιστα να εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με πιθανό κλείσιμο σχολείων.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ «Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας εισέρχεται από τις επόμενες ώρες και για μία περίπου εβδομάδα, σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις. Πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και εφόσον χρειαστεί, με βάση τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, να προχωρήσουμε και σε πιθανό κλείσιμο των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα όρια των Δήμων μας, προκειμένου να προφυλάξουμε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς από επικίνδυνες καταστάσεις».

Το κλείσιμο των σχολείων δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ. σε περιπτώσεις έκτακτου κλεισίματος λόγω καιρού) καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης θα λάβουν την απόφαση για κλειστά σχολεία, απόφαση που θα επισημοποιηθεί εντός της ημέρας, καθώς ακόμη και αν υποχωρήσει το χιόνι στη συνέχεια θα επικρατήσει ισχυρός παγετός, ενώ υπάρχει και το ζήτημα του αερισμού των αιθουσών λόγω του κορωνοϊού που δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close