Κόσμος

Λήστευαν καταστήματα ψιλικών, καφέ και περίπτερα στα οποία είχαν εργαστεί – Galaksias.com

Συμμορία διέπραττε ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, καφέ και περίπτερα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τη λεία της να περιλαμβάνει μετρητά ύψους άνω των 20.000 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 6.600 ευρώ. Συνολικά συνελήφθησαν έξι μέλη της, και μεταξύ αυτών μία 16χρονη, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι εξ αυτών εργάζονταν ή είχαν εργαστεί παλιότερα στα καταστήματα – «στόχους», γνωρίζοντας έτσι για τη θέση απόκρυψης των χρημάτων και των καπνικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απειλώντας άλλοτε με μαχαίρι κι άλλοτε με όπλο, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να τέλεσαν από τον περασμένο Αύγουστο συνολικά 14 ληστείες και μία σε απόπειρα, στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης.

Τρεις εκ των κατηγορούμενων (δύο 19χρονοι Έλληνες κι ένας 22χρονος Γεωργιανός) συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από δύο ληστείες που διέπραξαν (η μία σε απόπειρα) στην Καλαμαριά. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε άλλες 13 ληστείες, ενώ προέκυψε η εμπλοκή των τεσσάρων συνεργών τους από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις (ένας 19χρονος Έλληνας, η ανήλικη από τη Βουλγαρία, ένας 31 ετών Γεωργιανός- διαφεύγει ένας 21 ετών Γεωργιανός).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που συνδέονται με τις ληστείες, ένα πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, ένα μαχαίρι και μία σιδερογροθιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button