Χωρίς κατηγορία

ΠΟΕΕΤ: Από τις εξαγγελλίες Σταϊκούρα έλειπε η λέξη εργαζόμενοι!

Χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού-Τουρισμού, μάταια περιμένανε εχθές να ακούσουν τα μέτρα στήριξης από τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα.

Πουθενά στην δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε δεν υπάρχει αναφορά στους εργαζόμενους παρά μόνο αοριστολογίες περά συνέχισης των αναστολών σύμβασης ενδεχομένως και τον Μάρτιο. Η φτωχοποίηση δηλαδή συνεχίζεται!!!!
Αλήθεια πως περιμένετε κ.κ. της Κυβέρνησης να επιβιώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι με 500 Ευρώ το μήνα επί ένα χρόνο;

– Που είναι η νομοθέτηση των εξαγγελιών για παράταση των επιδομάτων ανεργίας και η ένταξη σ΄ αυτήν κι άλλων κατηγοριών εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία (π.χ. αυτών με μη δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο. Ιούλιο, Αύγουστο;)

– Πως θα επιβιώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν το περυσινό καλοκαίρι και δεν μάζεψαν τα 50 ένσημα που απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας;
-Γιατί δεν νομοθετείτε αφού τα έχετε εξαγγείλει;
– Αυτοί που ήταν να πάρουν 1η φορά επίδομα ανεργίας δεν τους πιάνει η ρύθμιση των 50 ενσήμων, εξακολουθούν να χρειάζονται 80 ένσημα.
-ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ;

Και τέλος κ.κ. της Κυβέρνησης εντάξτε στις ρυθμίσεις και τους εργαζόμενους από τα νυκτερινά μαγαζιά (κέντρα διασκέδασης) τους εργαζόμενους με συμβάσεις μίας μέρας (ΕΞΤΡΑΤΖΗΔΕΣ), οι συνάδελφοι που προέρχονται από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας, και τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.

Η ομοσπονδία μας κάνει για τελευταία φορά έκκληση στην Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις μας και να εφαρμόσει άμεσα ότι συμβαίνει στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που είναι στον ίδιο παρανομαστή με την Ελλάδα.
-ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ 80% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 10% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει άλλη λύση κ.κ. της Κυβέρνησης στηρίξτε έμπρακτα τους εργαζομένους του κλάδου μας, γιατί τις επόμενες μέρες όσα LOCKDOWN κι αν επιβληθούν όσα περιοριστικά μέτρα κι αν επιβάλλετε δεν θα είναι ικανά να κρατήσουν την οργή των συναδέλφων μας!!!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close