Κόσμος

Κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία για την έγκριση βοήθειας στην Ουκρανία – Galaksias.com

Καθοριστικό βήμα για την έγκριση βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, την οποία μπλοκάρει το Κογκρέσο εδώ και μήνες, έκανε σήμερα η αμερικανική Γερουσία.

Συγκεντρώνοντας 67 ψήφους για αυτήν τη διαδικασία ψηφοφορίας, η Γερουσία δηλώνει ότι έχει τις ψήφους που απαιτούνται για την επακόλουθη έγκριση αυτού του κονδυλίου, που θα αντιμετωπίσει ωστόσο τη σφοδρή αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το κόμμα του στο Κογκρέσο να αντιταχθεί σε μια συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», είπε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε ένα κείμενο, καρπό πολύμηνων διαπραγματεύσεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, 14 δισεκ. δολάρια για το Ισραήλ και μια μεταρρύθμιση της αμερικανικής πολιτικής για τη μετανάστευση.

«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η υιοθέτηση του κειμένου που παρουσιάστηκε απέχει παρασάγγας από το να είναι εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται πλήρως στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button