Χωρίς κατηγορία

ΠΟΕΕΤ: Κατατέθηκε η τροπολογία για στήριξη των εργαζομένων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ


Προβλέπεται η παροχή έκτακτης αποζημίωσης μέσω του ΟΑΕΔ για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο 2021 σε εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού η επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης που δεν έλαβαν επιδότηση ανεργίας από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, εφόσον παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι για το αντίστοιχο διάστημα.

Αυτό είναι το άρθρο της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στους συνάδελφους κυρίως της εστίασης χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αρκεί βέβαια να μην έχουν πάρει ταμείο ανεργίας από τον Σεπτέμβριο του 20 έως τον Γενάρη του 21.

Ακόμα κι αυτοί που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο με μοναδική προϋπόθεση να συνεχίζουν να είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ!
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μικρή νίκη της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μας καθώς και των εργατικών κέντρων που τόσο καιρό πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close