Κόσμος

Οι αγρότες έστησαν οδοφράγματα έξω από τη Λιέγη – Galaksias.com

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, αγροτικά σωματεία έχουν αποκλείσει με τρακτέρ τους δρόμους στα σύνορα του Βελγίου με τη Γαλλία, μεταξύ των πόλεων Ομπάνζ και Μον-Σαν-Μαρτίν. Στην επαρχία της Λιέγης έχει οργανωθεί μια επιχείρηση με πομπή από τρακτέρ και οδοφράγματα που εμποδίζουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο E42, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται μεταξύ κάποιων πόλεων της επαρχίας.

Οι Βέλγοι αγρότες απαιτούν να ληφθούν γρήγορα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Ομοσπονδία Νέων Αγροτών (FJA) πήγε να συναντήσει τον υπουργό Γεωργίας, Νταβίντ Κλαρνιβάλ, ζητώντας να ακούσουν οι πολιτικοί τα αιτήματά τους και να ασκήσουν πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τη φλαμανδική πλευρά, η Algemeen Boerensyndicaat (Γενική Ένωση Αγροτών) δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση την επόμενη εβδομάδα.

Με τρακτέρ στα κεντρικά γραφεία των κυβερνητικών κομμάτων οι αγρότες της Γερμανίας

Την ίδια ώρα, στα κεντρικά γραφεία των κυβερνητικών κομμάτων στο Βερολίνο θα φτάσουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το Βρανδεμβούργο, για να επιδώσουν το κείμενο με τα αιτήματα τους.

Οι αγρότες με 100-150 τρακτέρ, θα διασχίσουν σήμερα για δύο ώρες το κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να επιδώσουν κείμενο με τις θέσεις τους στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP).

Όπως είναι γνωστό οι Γερμανοί αγρότες ζητούν την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης η οποία καταργεί την επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου, κάτι που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, αντιπροτείνοντας μόνο την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης.

Σήμερα η ανακοίνωση μέτρων για τους αγρότες στη Γαλλία

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή τα πρώτα μέτρα με γρήγορο αποτέλεσμα προκειμένου να απαντήσει στους αγρότες που διαδηλώνουν εδώ και μία εβδομάδα και οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι να αποκλείουν δρόμους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αντιμέτωπος με την πρώτη σοβαρή κρίση μετά τον διορισμό του, ο Γκαμπριέλ Ατάλ αναμένεται να πάει σήμερα να συναντήσει τους αγρότες για να κάνει «συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων απλούστευσης» με τον υπουργό Γεωργίας Μαρκ Φεσνό.

Σύμφωνα με το μεγάλο αγροτικό συνδικάτο FNSEA, θα μεταβεί στην Οτ Γκαρόν (νοτιοδυτικά), όπου ξεκίνησε το πρώτο μπλόκο των αυτοκινητοδρόμων πριν από μία εβδομάδα.

Το πρωί της Παρασκευής ο αυτοκινητόδρομος A1, ένας σημαντικός οδικός άξονας που συνδέει το Παρίσι με τη βόρεια Ευρώπη, ήταν κλειστός στην κυκλοφορία από τρακτέρ και δεμάτια άχυρο σε δύο σημεία, προκαλώντας σημαντικές δυσκολίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button