Επικαιρότητα

Ποιο σχολείο θέλουμε στην πόλη μας, το Ηράκλειο; – Ειδήσεις

Σε όλο αυτό το διάστημα, όμως, η δημοτική Αρχή φρόντισε να ολοκληρώσει σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία τους;

Να καταστούν οι σχολικές μονάδες της Κρήτης λειτουργικές και απόλυτα προσβάσιμες, ούτως ώστε να γίνει πράξη το “όλοι ίδιοι, όλοι ίσοι” στη σχολική κοινότητα, σε ένα ασφαλές, φιλικό, μαθησιακό περιβάλλον. Με τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα και παιδιά με αμαξίδιο, με ράμπες πρόσβασης στο ισόγειο και αναβατόριο εντός του σχολικού κτηρίου.

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη μας κοιτώντας τις φωτογραφίες που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελεσών, όπου με ενθουσιασμό και χαμόγελα ξεκίνησε κι επίσημα χθες το νέο σχολικό έτος.

Μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου για τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του νέου διευθυντή του Λυκείου κ. Γεωργίου Κοκολάκη.

Τα βιβλία στα παιδιά θα δοθούν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, ύστερα από ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι και ξεγνοιασιά.

Σε όλο αυτό το διάστημα, όμως, η δημοτική Αρχή φρόντισε να ολοκληρώσει σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία τους; Γιατί χθες, περνώντας από την Ακαδημία, είδαμε πάλι τα κοντέινερ και τις ρωγμές, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια από τον μεγάλο σεισμό στο νησί! 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button