ΕνημέρωσηΠολιτική

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Να ανασχεδιαστεί πλήρως η ενεργειακή στρατηγική της χώρας

Την απερίφραστη καταδίκη της εισβολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, της παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, όπως και της αναθεωρητικής λογικής στην οποία βασίζονται οι ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις εκφράζει με σχετική απόφασή του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στο ίδιο κείμενο εκφράζεται η αμέριστη αλληλεγγύη του κόμματος στον ουκρανικό λαό και τη στήριξή του σε κάθε πρωτοβουλία για ειρήνη: «Οι ενέργειες αυτές απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς συμβίωσης. Η αιματοχυσία πρέπει να πάψει τώρα. Ταυτόχρονα η κατάσταση που διαμορφώνεται επιδεινώνει την ενεργειακή κρίση και επιφέρει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία».

Την ίδια ώρα, το Πολιτικό Συμβούλιο ζητά η διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό και να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών στοχευμένων κυρώσεων, προκειμένου να τερματιστεί η επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν και να επανέλθουμε στον δρόμο της ειρήνης και της διπλωματίας: «Η απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Ουκρανία θα αποτελέσει θετική πρωτοβουλία σε ουσιαστικό και κυρίως συμβολικό επίπεδο».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger