Κόσμος

Χάκαραν βάση δεδομένων για κρατούμενους ως εκδίκηση για τον Ναβάλνι – Galaksias.com

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ομάδα χάκερ έσπασε το σύστημα υπολογιστών της Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας (FSIN), λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Ναβάλνι στις 16 Φεβρουαρίου στην αποικία κρατουμένων στον Αρκτικό κύκλο.

Οι ίδιοι δήλωσαν στο CNNi ότι το έκαναν αυτό για να εκδικηθούν για τον θάνατο του Ναβάλνι.

Εριξαν και τις τιμές στα τρόφιμα!

Επιπλέον, οι χάκερ χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ρωσικού συστήματος φυλακών, όπου συγγενείς αγοράζουν τρόφιμα για τους κρατούμενους, για να αλλάξουν τις τιμές προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά και οι κονσέρβες βοδινού κρέατος, μειώνοντας τις στο ένα ρούβλι, που αντιστοιχεί περίπου σε 0,01 δολάρια, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο από αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα που δημοσίευσαν οι χάκερ. Κανονικά, τα είδη αυτά κοστίζουν πάνω από 1 δολάριο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα φυλακών το οποίο φαίνεται ότι παραβίασαν οι χάκερ ανήκει στο ρωσικό κράτος και είναι επίσημα γνωστό ως JSC Kaluzhskoe, σύμφωνα με τα ρωσικά επιχειρηματικά αρχεία που εξέτασε το CNNi.  Η JSC Kaluzhskoe εξυπηρετεί 34 περιφέρειες της Ρωσίας.

Οι χάκερ απόκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με πληροφορίες για 800.000 κρατούμενους, που βρίσκονται σε ρωσικές φυλακές και αποικίες κρατουμένων , συμπεριλαμβανομένης της αποικίας κρατουμένων «Πολικός λύκος» στην οποία πέθανε ο Ναβάλνι.

Μεταξύ άλλων οι χάκερ δημοσίευσαν τους αριθμούς τηλεφώνων και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) των συγγενών των κρατουμένων με την ελπίδα ότι «κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να συμβάλει στο να καταλάβουν τι συνέβη στον Ναβάλνι», δήλωσε ένας από την ομάδα των χάκερ.

Την ημέρα της επίθεσης, μια φωτογραφία του Ναβάλνι με τη σύζυγό του Γιούλια εμφανίστηκε σε έναν από τους ιστότοπους της υπηρεσίας φυλακών.

Οι χάκερ δήλωσαν στο CNNi ότι οι ειδικοί της FSIN προσπαθούσαν επί αρκετές μέρες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επίθεσης, κατά τη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες άνθρωποι κατάφεραν να αγοράσουν προϊόντα για τους αγαπημένους τους σε αποικίες και φυλακές σε μειωμένες τιμές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button