Επικαιρότητα

«Η ομαδικότητα θα αποτελέσει τη δυναμική μας κόντρα στη Βίρτους» – Galaksias.com

Τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ενόψει Βίρτους…

«Ομάδα με χαρακτήρα» χαρακτήρισε την αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Βίρτους Μπολόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του κατά τη Media Day των «ερυθρόλευκων», στο ΣΕΦ σήμερα (6/3).

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η ιταλική ομάδα έχει πετύχει αρκετές νίκες στις τελευταίες κατοχές, αλλά «εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στη δυναμική μας». Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πειραιά, αφού πέρα από τη δεδομένη επιστροφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, εκτός θα είναι οι Ουόκαπ, Λαρεντζάκης και Μιλουτίνοβ. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ.  

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πρόσθεσε πως οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις απουσίες μέσα από την ομαδικότητα, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν συγκεκριμένο παίκτη, τον ΜακΚίσικ, λέγοντας: «Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την προσφορά του Σακίελ». Και πρόσθεσε: Για εμένα η θέση του είναι «2», προς το «1» όχι προς το «3». Του δόθηκε η ευκαιρία τώρα που οι περιφερειακοί μας είναι λιγότεροι να αναδείξει αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του, ότι μπορεί να είναι καλός χειριστής, να κατεβάσει την μπάλα, να επιτεθεί σε ανισορροπία της άμυνας και από εκεί και πέραν να δει τι επιλογές έχει. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του».

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ: 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε μιλώντας για τα ιατρικά νέα της ομάδας: «Το σίγουρο είναι ότι δε θα παίξει ο Ουόκαπ. Το πόδι του είναι αρκετά πρησμένο. Το διάστρεμμα είναι δευτέρου βαθμού και ποτέ δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για αυτές τις περιπτώσεις, όσο και αν μιλάμε για έναν παίκτη που είναι πιο δεκτικός στον πόνο από οποιονδήποτε άλλο. Άρα δεν παίζει ο Ουόκαπ. Ο Γκος θα παίξει. Στην ουσία έχει κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις και σήμερα θα κάνει ομαδική. Ο Μήτρου-Λονγκ είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο Λαρεντζάκης δε θα παίξει. Γενικά είναι όλοι σε μια κατεύθυνση προς το καλύτερο, αλλά είναι θέμα ετοιμότητας και είναι φυσικά και η δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που επιβάλει παίκτες που πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε σαν να πρόκειται ν’ αγωνιστούν και οι δυο (σ.σ Σενγκέλια και Ντόμπριτς). Νομίζω το διάστρεμμα του Σενγκέλια δεν ήταν βαρύ και θα παίξει. Αλλά ας μην κάνουμε εικασίες. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να παίξουμε και έχουμε προετοιμαστεί να παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα που όπως είπατε και εσείς, απέδειξε σε πολύ μεγάλο μέρος της Εuroleague, στα τρίτα τέταρτα -αν δεν κάνω λάθος έχουν παιχτεί-. Η Βίρτους παραμένει στην τρίτη θέση, έχοντας πετύχει αρκετές νίκες στις τελευταίες κατοχές, δείχνοντας ότι είναι μια ομάδα η οποία, σαφώς έχει χαρακτήρα. Θα έλεγα ότι είναι η ευχάριστη “ έκπληξη” της Euroleague. 

Ο κόουτς Μπάνκι και οι παίκτες του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Εμείς θέλουμε να τη νικήσουμε στο γήπεδό μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στη δυναμική μας, αλλά την ίδια ώρα αναγνωρίζουμε πως μας περιμένει ένα παιχνίδι με ομάδα πολύ έμπειρη, με παίκτες που ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι και χρειάζεται να δείξουμε όλα τα καλά στοιχεία που δείχνουμε τελευταία, ίσως  και κάτι παραπάνω. Λίγο αυταπάρνηση περισσότερη ακόμα, γιατί οι απουσίες είναι σημαντικές».

Ο Μπαρτζώκας είπε για το πώς θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα απουσιών όσοι παίκτες αγωνιστούν: «Νομίζω ότι και τα τρία τελευταία χρόνια που έχουμε σημαντικές νίκες-επιτυχίες και καλές πορείες, ποτέ δε σταθήκαμε στις απουσίες. Πιστεύουμε πολύ στο ομαδικό μας παιχνίδι, πιστεύουμε γιατί οι παίκτες που μπαίνουν να παίξουν, ανεξάρτητα τη θέση που παίζουν, ποιες είναι οι συνθήκες, ποια είναι τα δίδυμα στις θέσεις, πρέπει να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτό μας κάνει να ξεπερνάμε τις απουσίες και τις ελλείψεις. Φυσικά, μέχρι ενός ορίου. Γιατί το μπάσκετ το παίζουν οι μπασκετμπολίστες. Η Euroleague είναι μια λίγκα τεράστιας αξίας κατά τη γνώμη μου. Πολλοί καλοί παίκτες, καλοί προπονητές και φυσικά η αξία των παικτών όταν μπαίνουν, η προσωπικότητά τους μετράει μέσα στο γήπεδο. Εμείς βασιζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε και το ταλέντο των παικτών».

Στο τέλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Σακίελ ΜακΚίσικ, ο οποίος δείχνει να έχει ξαναβρει τον παλιό καλό εαυτό του: «Ας πάμε λοιπόν σε κάτι ατομικό. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την προσφορά του Σακίελ. Βρίσκεται σχεδόν όσα χρόνια είμαι κι εγώ -στη δεύτερη θητεία μου- στον Ολυμπιακό. Πάει για 4,5 χρόνια παρουσίας εδώ και σε αυτά τα χρόνια έχει μεγάλη συνεισφορά σε όλους τους τίτλους που πήραμε και βέβαια στις προκρίσεις στα φάιναλ φορ. Ο Σακίελ εν αντιθέσει με ό,τι λέγεται, ότι δηλαδή τα σημαντικά στοιχεία του είναι το πρώτο βήμα, η έκρηξη και η ταχύτητά του που φυσικά επηρεάστηκαν από τον τραυματισμό του, είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά έχει και γρήγορες αποφάσεις γενικά, ενώ πασάρει και την μπάλα καλά. Κάποιοι τον έχουν “ βαφτίσει” σμολ φόργουορντ, αλλά δεν είναι. Για εμένα η θέση του είναι “ 2”, προς το “ 1” όχι προς το “ 3”. Του δόθηκε η ευκαιρία τώρα που οι περιφερειακοί μας είναι λιγότεροι να αναδείξει αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του, δηλαδή ότι είναι καλός χειριστής, μπορεί να κατεβάσει την μπάλα, να επιτεθεί σε ανισορροπία της άμυνας και από εκεί και πέρα να δει τι επιλογές έχει. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Μακάρι να συνεχιστεί η κατάστασή του αυτή. Είμαι αισιόδοξος και μακάρι όλοι οι παίκτες να βρεθούν τώρα προς το τέλος της χρονιάς σε καλή κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button