Υγεία & Διατροφή

«Οι διαιτητές υπέπεσαν σε κραυγαλέα λάθη εις βάρος μας» – Galaksias Portal News

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για συγκεκριμένα σφυρίγματα των διαιτητών του ντέρμπι «αιωνίων» της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο οποίο οι «πράσινοι» επικράτησαν με 85-80 κάνοντας το δύο στα δύο απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στην κανονική περίοδο της Basket League. H KAE Παναθηναϊκός υποδεικνύει τόσο στην ανακοίνωση, όσο και σχετικό βίντεο που ετοίμασε, έξι συγκεκριμένα σφυρίγματα, στα οποία θεωρεί πως έχει ληφθεί λανθασμένη απόφαση από τους διαιτητές.

«Οι διαιτητές υπέπεσαν σε κραυγαλέα λάθη εις βάρος μας,» τονίζουν οι «πράσινοι» και προσθέτουν: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την αγανάκτησή της και περιμένει -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- από την ΕΟΚ να πράξει τα δέοντα, καθώς δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να εκτίθεται από διαιτητές που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επιμένουν να σφυρίζουν με αυτό το μένος κατά της ομάδας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους 18.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό μας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Για ακόμη ένα ματς γέμισαν το γήπεδο, δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα και δεν απάντησαν στις προκλήσεις που δέχθηκαν.

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως και η ομάδα μας, όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι υπέπεσαν σε κραυγαλέα λάθη εις βάρος μας. Και αν με καλή πίστη μπορούμε να δεχθούμε πως κάποια οφείλονται στο χαμηλό επίπεδο της απόδοσης των συγκεκριμένων διαιτητών, είτε και σε ανθρώπινα λάθη, δεν είναι δυνατόν να μη σταθούμε σε οφθαλμοφανέστατες φάσεις, οι οποίες ΔΥΣΤΥΧΩΣ δείχνουν ξεκάθαρη πρόθεση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. 1:53’ πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ακύρωσαν το καλάθι του Κέντρικ Ναν για επιθετικό φάουλ (😉 παρότι η μπάλα είχε φύγει από τα χέρια του πριν έρθει σε επαφή με τον αθλητή του Ολυμπιακού.

2. 8:22’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αρνήθηκαν να ελέγξουν στο Instant Replay αν το καλάθι του Άλεκς Πίτερς ήταν για δύο πόντους ή για τρεις όπως και τελικά το καταμέτρησαν, δηλώνοντας βέβαιοι για την ορθότητα της απόφασής τους. Φυσικά, το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας της λανθασμένης τους απόφασης, την οποία θα υποχρεώνονταν να πάρουν πίσω αν έμπαιναν στον κόπο να δουν το replay.

3. 8:01’ πριν τη λήξη του αγώνα οι ίδιοι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους στο γκολ-φάουλ του Μάριους Γκριγκόνις (είχαν δείξει ότι είναι για τρεις πόντους) καθώς πήγαν από μόνοι τους στο Instant Replay μετρώντας το τελικά για δύο πόντους. Διαφορετικά μέτρα και σταθμά δηλαδή…

4. 7:47’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Νίκολα Μιλουτίνοφ υπέπεσε σε καταφανέστατη παράβαση βημάτων πριν σκοράρει, η οποία -φυσικά- δεν καταλογίστηκε.

5. 25’’ πριν τη λήξη του αγώνα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης χτυπά στο πρόσωπο τον Μάριους Γκριγκόνις και αντί για αντιαθλητικό φάουλ δεν καταλόγισαν ΤΙΠΟΤΑ!

6. 10’’ πριν τη λήξη του αγώνα ο Κώστας Παπανικολάου αγκάλιασε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και αντί να τον χρεώσουν με αντιαθλητικό αρκέστηκαν να καταλογίσουν απλό φάουλ.

Οι έξι συγκεκριμένες αποφάσεις στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρη πρόθεση από τους διαιτητές να αδικήσουν την ομάδα μας για μία ακόμη φορά.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την αγανάκτησή της και περιμένει -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- από την ΕΟΚ να πράξει τα δέοντα, καθώς δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να εκτίθεται από διαιτητές που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επιμένουν να σφυρίζουν με αυτό το μένος κατά της ομάδας μας. Όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει ώστε μαζί με τους φιλάθλους μας να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που όμοια της δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό γήπεδο. Όλη η Ελλάδα βλέπει πως η συμπεριφορά στα ντέρμπι του ΟΑΚΑ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας.

Και όλα αυτά ενώ τα προηγούμενα χρόνια διαιτητικές αποφάσεις στέρησαν από την ομάδα μας νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό (πχ το φάουλ στον Μπέικον στο ΣΕΦ που δεν καταλογίστηκε, το φάουλ στον Παπαγιάννη στο ΟΑΚΑ που επίσης δεν καταλογίστηκε). Εκεί υπήρξε η «καραμέλα» πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στο επίπεδο που θα έπρεπε όποτε δεν… δικαιούμασταν να μιλάμε, φέτος λοιπόν το μόνο που άλλαξε είναι πως η ομάδα μας είναι στο επίπεδο που μπορεί να νικάει τους πάντες. Οι διαιτητές έμειναν ίδιοι και ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΟΙ.

Να ξέρετε κάτι, αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η εποχή που ασελγούσαν κάποιοι κρίνοντας τους αγώνες με «κλειστά» μάτια τελείωσε. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αδικηθεί ξανά η προσπάθεια και ο ιδρώτας των αθλητών μας. Ο γάτος επέστρεψε και τα ποντίκια επιστρέφουν στις τρύπες τους.

ΥΓ: Δυστυχώς για κάποιους, όσο και αν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, τις αντιδράσεις και τα λεγόμενα τους ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν τσιμπάει και δεν ασχολείται ξανά μαζί τους. Όσο συνεχίζουν να το πράττουν τόσο θα θυμίζουν πρωταγωνιστές σε θεατρικές επιθεωρήσεις.

ΥΓ2: Έχουμε δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους φιλάθλους μας και αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τα κραυγαλέα λάθη του χθεσινού αγώνα. Κάποια στιγμή η ΚΕΔ θα πρέπει να πάρει θέση και όχι να παίζει τον ρόλο του διεκπεραιωτή».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button