Κόσμος

30 η σέντρα του ντέρμπι – Οι ενδεκάδες των δύο «αιωνίων» – Galaksias.com

Στις 20:30 (COSMOTE SPORT 1 HD) θα ξεκινήσει στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» το ντέρμπι των αιωνίων, για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Ο Ολυμπιακός, ανήμερα των 99ων γενεθλίων του, θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, καθώς όποια χάσει θα μείνει αρκετά πίσω στην κούρσα του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ένα μήνα εξαιρετικών αποτελεσμάτων, με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς σε Super League και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνετρίβη μεσοβδομάδα με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον η πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League φαντάζει ως όνειρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους την κακή αυτή εμφάνιση και να βγάλουν αντίδραση απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο προσπέρασαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ έφεραν τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Πάντως το «τριφύλλι» φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος και να επιστρέψει στις επιτυχίες, αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κυνηγώντας ένα διπλό-χρυσάφι, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς: με σύστημα 4-4-2, πλαισιώνοντας τον Ελ Κααμπί με τον Ναβάρο. Αντίθετα στον πάγκο αφήνει τους Τσικίνιο και Φορτούνη.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Τερίμ να προτιμά τον Ακαϊντίν από τον Ούγκο για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Αράο στο κέντρο της άμυνας.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός:  Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε – Ναβάρο, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Tσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης

Διαιτητής: Σλάγκερ Βοηθοί: Βασίτσκι, Μπλος Τέταρτος: Φωτιάς VAR: Μίλερ, Μπαουξμπάουμ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button