Κόσμος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ουκρανικό drone χτυπά κτήριο στο Μπέλγκοροντ

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη (12/3) στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Οι περιοχές στη μεθόριο με την Ουκρανία υφίστανται σειρά επιθέσεων από τα μεσάνυχτα, με τον ρωσικό στρατό να λέει πως απέκρουσε διείσδυση μαχητών από την Ουκρανία.

«Εχθρικό drone συνετρίβη στο κτίριο διοίκησης της πόλης Μπέλγκοροντ», έγραψε στο Telegram, προσθέτοντας πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως τα παράθυρα στην πρόσοψη του κτηρίου καταστράφηκαν.

Αυτές οι υλικές ζημιές φαίνονται επίσης σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος του Μπέλγκοροντ Βαλεντίν Ντεμίντοφ δημοσιοποίησε εικόνες με ανατιναγμένα παράθυρα, λέγοντας πως το drone “συνετρίβη στην είσοδο του κτηρίου».

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ πέρασαν σε διαδικτυακά μαθήματα, έπειτα από μια απόπειρα ουκρανικής εφόδου στην περιφέρεια.

Ένοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία υποστήριξαν ότι διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, ενώ ο Ρωσία υποστήριξε ότι απέτρεψε αυτές τις εφόδους. Η περιφέρεια Κουρσκ δέχθηκε επίσης επιθέσεις από ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button