ΕνημέρωσηΠολιτική

«Η σκέψη του ΚΚΕ είναι ολοκληρωτική, απολιθωμένη και παλαιολιθική» – Galaksias Portal News

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης (15.02.24), με τον Άκη Σκέρτσο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» στη Βουλή, όταν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σχολίασε την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, λέγοντας ότι «είναι ιστορική η σημερινή ψηφοφορία και λυπάμαι πάρα πολύ που το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή την ιστορική μεταρρύθμιση».

«Ο κ. Κουτσούμπας αφιέρωσε 43 λεπτά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Ένα κόμμα, που λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αλλά τελικά μάχεται σε μια  πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του σήμερα αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος. 

Και συνέχισε: «Ακούσαμε μια σκέψη που είναι ολοκληρωτική, απολιθωμένη και παλαιολιθική. Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ δυστυχώς και θα ήθελα εφόσον υπάρχει ιστορική εμπειρία να υπάρξει μια αυτοκριτική και ένας αναστοχασμός ως προς τις δυστοπίες που έχουν παραχθεί από κομμουνιστικά καθεστώτα εναντίον των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ακούσω μια καταδίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Κούβα, πριν έλθει να μας πει ναι μεν αλλά και ότι θα καταψηφίσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε στον υπουργό, λέγοντας  ότι «αναγκάζεται να απαντήσει στην ομιλία μου, δείχνει ότι δεν θέλει να απαντήσει στο ΚΚΕ αλλά να απολογηθεί στους βουλευτές του κόμματός του. Να αποκληθεί στο εκλογικό σώμα της ΝΔ που δεν έχουν καμία ομοφωνία, τρανσοβοφία όπως δεν έχει και το ΚΚΕ και μιλάμε με  συγκεκριμένα επιχειρήματα. Το θέμα της προστασίας των παιδιών είναι κυρίαρχο θέμα και η ΝΔ το αγνόησε. Και από την άποψη του χρόνου που έδωσε  για συνολική  επιστημονική αναλυτική συζήτηση όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και από επιστημονικούς φορείς που θέλανε να πούνε τις απόψεις τους. Αυτό είναι συντήρηση του κακίστους είδους, αυτός είναι οπορτουνισμός, τυχοδιωκτισμός».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button