Επικαιρότητα

Πραγματοποιήθηκαν οι δύο εκδηλώσεις με τίτλο ‘Νήματα Ιανουαρίου’ – Galaksias.com

Τα «Νήματα Ιανουαρίου» με την αφηγήτρια παραμυθιού Αγνή Στρουμπούλη και τον βιολοντσελίστα Σταύρο Παργινό ξετυλίχτηκαν μέσα σε πολλά μείον και ζεστή καρδιά.

Ένα 6ωρο Εργαστήρι Προφορικής Αφήγησης για ενήλικες με ή χωρίς εμπειρία στην Προφορική Αφήγηση.

«Με Ασκήσεις-Παιχνίδια θα συνδεθούμε μεταξύ μας για ν’ ανασύρουμε από τη μνήμη μας την οικειότητα και το ήθος-τρόπους του Πολιτισμού της Προφορικότητας. Εκεί φυτρώνουν και καρποφορούν τα Παραμύθια, εκεί φωλιάζει η ψυχή μας κι άμα ξεμανταλώσουμε το πορτόνι θ’ αναδυθεί η ικανότητά μας για άμεση και βαθειά επικοινωνία μέσα στον κύκλο της Αφήγησης» γράφει η Αγνή Στρουμπούλη.

Και αυτό έγινε.

Όπως και η παράσταση-αφήγηση με φωνή και βιολοντσέλο για παιδιά και νέους με και χωρίς αναπηρία, όπου μέσα από τον Πολιτισμό της Προφορικότητας [Παραμύθια, Μαντέματα, Λαχνίσματα, Παιχνίδια κλπ.] και με κορμό τις Αφηγήσεις παρακινήθηκαν όλοι να συμμετάσχουν με λόγο, κίνηση, ρυθμική υπόκρουση.

Ευχαριστούμε τη δασκάλα κ.Ελένη Ζυγούρη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ΝΗΜΑΤΩΝ και μας συντρόφεψαν με την τάξη της στην παράσταση-αφήγηση και έτσι πήραμε «μαζί» τον κυρ Φόβο στο κυνήγι.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πλαισίωσαν το εργαστήρι Προφορικής Αφήγησης σε δυο μέρες μεστές από συλλογική και εσωτερική μνήμη.

Ευχαριστούμε όλους τους πολύτιμους εθελοντές (φοιτητές του Τμήματος Εργοθεραπείας και εθελοντές του Συλλόγου) που έσπευσαν κοντά μας εκ προοιμίου.

Ευχαριστούμε το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας για τη φιλοξενία.

Ευχαριστούμε τα Ζαχαροπλαστεία «Ρωξάνη» που μας φιλοξένησαν για μια ακόμα φορά με τον τρόπο τους.

Το «μαζί» των ΝΗΜΑΤΩΝ καρποφορεί αργά όπως ένας βολβός μέσα στο σκοτάδι.

Ωστόσο, προχωράμε σιγά-σιγά προς την Άνοιξη.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button