Επικαιρότητα

Τι έβγαλε η κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία για τις ευρωεκλογές – Galaksias.com

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, «από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η διαδικτυακή ψηφοφορία, υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο Ευρωψηφοδέλτιο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (15/4/2013) με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επέλεξαν.

Στόχος να επιλεγούν οι 35 υποψήφιοι που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία γίνεται και δια ζώσης σε εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί και ηλεκτρονικά.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα μέλη ενός κόμματος αποφασίζουν με την ψήφο τους ποιοι θα βρεθούν στην ευρωλίστα του κόμματος.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν -πέραν της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών- οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει πέντε άτομα της επιλογής του.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στη Μαγνησία ψήφισαν 544 άτομα τόσο με φυσική παρουσία, όσο και ηλεκτρονικά. Οι φυσικές κάλπες που στήθηκαν ανέδειξαν πρώτο τον Γεώργιο Μαρτίου με 308 σταυρούς και ακολουθεί ο Βασίλης Τζιώρας με 130 σταυρούς.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button