ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Αντρές Ινιέστα εξόφλησε το χρέος του στην εφορία της Ιαπωνίας – Galaksias Portal News

Ο Αντρές Ινιέστα εξόφλησε το χρέος που είχε προς την εφορία της Ιαπωνίας, με τον 39χρονο ποδοσφαιριστή να πληρώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντρές Ινιέστα ο οποίος είχε τεθεί υπό φορολογικό έλεγχο στην Ιαπωνία, επειδή δεν δήλωσε μέρος των εισοδημάτων του, εξόφλησε το ποσό που όφειλε στις τοπικές φορολογικές αρχές, ύψους περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο εισόδημα ήταν στην Ισπανία.

«Κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2018, δήλωσα το εισόδημά μου απ’ όλον τον κόσμο στις φορολογικές αρχές της Ισπανίας», τόνισε ο Ισπανός πρώην διεθνής μέσος, μέσω σχετικής δήλωσης, που δόθηκε στην δημοσιότητα από εταιρεία διαχείρισης, ενώ πρόσθεσε:

«Οι ιαπωνικές φορολογικές αρχές, ά;ρχισαν μια έρευνα που επικεντρώθηκε στο καθεστώς διαμονής μου σύμφωνα με τους φορολογικούς κανόνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν κάτοικος Ιαπωνίας για ένα διάστημα του 2018. Ως εκ τούτου, τα εισοδήματα από αυτήν την περίοδο υπόκεινται σε διπλή φορολογία».

Ωστόσο, ο Ινιέστα αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει να επιστραφεί ο επιπλέον φόρος βάσει της συμφωνίας διπλής φορολογίας που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στην Βίσελ Κόμπε μέχρι το 2023, κατηγορήθηκε ότι δεν δήλωσε έσοδα περίπου 860 εκατομμυρίων γιεν (5,25 εκατομμύρια ευρώ) για το 2018, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Εάν το συμβόλαιο ενός ξένου παίκτη είναι μικρότερο από ένα έτος και δεν συνοδεύεται από την οικογένειά του, οι ιαπωνικές αρχές τον θεωρούν μη κάτοικο και πληρώνει λιγότερους φόρους από έναν κάτοικο, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται την κρατική φορολογική υπηρεσία.

Ωστόσο, το περιφερειακό φορολογικό κέντρο της Οσάκα υπολόγισε ότι το 2018, ο Ινιέστα ήταν κάτοικος επειδή ζούσε με μέλη της οικογένειάς του και στην συνέχεια επωφελήθηκε από πολυετές συμβόλαιο, εξ’ ου και ο πρόσθετος φόρος περίπου 580 εκατομμυρίων γιεν (3.553 εκατομμύρια ευρώ) που διεκδίκησε από αυτόν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Νοτιοκορεάτης τερματοφύλακας, Κιμ Γιν Χέον και ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Πάτρικ, είχαν επίσης δηλώσει εσφαλμένα τα εισοδήματά τους στις ιαπωνικές φορολογικές αρχές, οι οποίες απαίτησαν περίπου 220 εκατομμύρια γιεν (1,3 εκατομμύρια ευρώ) και 210 εκατομμύρια γιεν (1,28 εκατ. ευρώ), αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Ο Αντρές Ινιέστα εξόφλησε το χρέος του στην εφορία της Ιαπωνίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button