Επικαιρότητα

Δεν έχουν «λιώσει» τα πτώματα όσων πέθαναν από κορωνοϊό – Galaksias.com

Ένα μακάβριο θέαμα σημειώθηκε στα κοιμητήρια της Λάρισας, καθώς έχει έρθει η περίοδος όπου εκταφιάζονται οι νεκροί που είχαν πεθάνει εξαιτίας νόσησης με κορωνοϊό: Στα σώματά τους δεν είχε επέλθει η αποσύνθεση

Η διαδικασία της εκταφής των νεκρών που είχαν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού έμεινε στη μέση, σε κοιμητήριο της Λάρισας, καθώς μία ανατριχιαστική ανακάλυψη τη σταμάτησε. Ειδικότερα, το προσωπικό του κοιμητηρίου διέκοψε τη διαδικασία, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν είχε εξελιχθεί ομαλά η αποσύνθεση των σορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οnlarissa στο νέο κοιμητήριο της Λάρισας έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ενώ ξεκίνησε η εκταφή νεκρών που είχαν πεθάνει εξαιτίας του κορονοϊού, η όλη διαδικασία σταμάτησε, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός πως οι σοροί των νεκρών βρίσκονται σε περισσότερους από έναν πλαστικούς σάκους. Αυτό, άλλωστε, αποτελούσε οδηγία, την οποία ακολουθούν νοσοκομεία και χωρίς καμία παρέμβαση και τα γραφεία κηδειών.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμη και τα φέρετρά τους ήταν τυλιγμένα με πλαστικό σάκο. Στη συγκεκριμένη ενέργεια προχωρούσαν τα περισσότερα γραφείων κηδειών, κάτι που προφανώς έκαναν για μεγαλύτερη ασφάλεια των συγγενών και φίλων, με στόχο τη μη εξάπλωση του ιού. Πόσω μάλλον στα πρώτα χρόνια που καταγραφόταν και μεγάλη άγνοια στον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης.

Η εφημερίδα «Ελευθερία» ήρθε σε επικοινωνία τόσο με εργαζόμενους στο τμήμα κοιμητηρίων της Λάρισας όσο και με επαγγελματίες γραφείων τελετών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα περιστατικά. «Κάτι τέτοιο», είπαν, «θα γίνεται ακόμα πιο συχνά πλέον, διότι συμπληρώνονται οι τριετίες από τον θάνατο των πρώτων που δηλωνόταν πως ήταν από κορονοϊό». Σύμφωνα με τον κανονισμό των κοιμητηρίων, στα τρία χρόνια από την ταφή ειδοποιούνται οι συγγενείς για την εκταφή και έχουν δικαίωμα να ζητήσουν παράταση έως και την πενταετία. Από εκεί και πέρα, όμως, μπορούν οι υπηρεσίες των δήμων να προχωρήσουν σε εκταφές.

«Είναι θέμα φυσικής, γι’ αυτό και δεν μπορεί να προχωρήσει η αποσύνθεση του σώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις τα νάιλον είναι τόσα πολλά, που δεν έχει αλλοιωθεί καν το φέρετρο. Σε άλλες πάλι οι σάκοι είναι κλειστοί και δεν μπορεί να εισχωρήσει ο απαιτούμενος αέρας για να προχωρήσει η αποσύνθεση» λένε εργαζόμενοι.

Πλέον οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια ανοίγουν με προσοχή το καπάκι των φερέτρων και σκίζουν ελάχιστα τους πλαστικούς σάκους, ώστε να προχωρήσει η αποσύνθεση των άψυχων σωμάτων. Το εν λόγω θέμα αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον κορεσμό των κοιμητηρίων, καθώς οι νεκροί που «έφυγαν» από κορονοϊό θα παραμείνουν για πολύ περισσότερο χρόνο από τον συνήθη εκτιμώμενο.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button