ΕνημέρωσηΟικονομία

Προβλήματα στο κτηριακού του ενιαίου ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου στα Χανιά (βίντεο) – ΧανιάΧωρίς στέγη το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό – Αγιασμός με δεσμεύσεις αναζήτηση λύσεων

Προβλήματα στέγης δημιουργεί η εντυπωσιακή αύξηση των μαθητών στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων στην περιοχή των Μουρνιών. Στο περιθώριο της τελετής του αγιασμού, εκπαιδευτικοί του σχολείου έθεσαν στον δήμαρχο και στον αντιπεριφερειάρχη το θέμα της έλλειψης χώρων και κυρίως για τις ανάγκες του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού που ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά επιτελούσε με δυσκολία το έργο του.Παρά την προσθήκη προκατασκευασμένων αιθουσών τα προηγούμενα χρόνια και τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, τα προβλήματα παραμένουν και με την αύξηση του αριθμού των μαθητών αναμένεται να οξυνθούν.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής:

«Θεωρώ ότι και να κάνουμε γι αυτά τα σχολείο είναι λίγο .Από ότι είδαμε υπάρχει μια σημαντική αύξηση του αριθμού των παιδιών… οι απαιτήσεις αυξάνονται και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.»

 Με την σειρά του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σημείωσε:

«Οι ανάγκες δεν έχουν καλυφθεί και γι’ αυτό το λόγο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και με την περιφέρεια είμαστε σε επικοινωνία ώστε να καλύψουμε το στεγαστικό μέχρι να λυθεί συνολικά με μία μετεγκατάσταση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι είναι άρχουσας σημασίας να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα τα τμήματα των εν λόγω σχολείων καθώς,

«αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχει ένα κρίσιμο ρόλο, βοηθάει τα παιδιά αυτά να βρουν μια επαγγελματική διέξοδο».

Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, ειδικότητες του ειδικού προσωπικού, είναι σύμφωνα με το προσωπικό του σχολείου με δεμένα τα χέρια αφού είναι αναγκασμένοι να περιφέρονται στις υπάρχουσες αίθουσες.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων ιδρύθηκε το 2017 και φέτος ο αριθμός των νέων εγγραφών αυξήθηκε εντυπωσιακά. Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η μεταστέγαση του σχολείου που θα λύσει οριστικά τα κτηριακά προβλήματα.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger