ΕνημέρωσηΟικονομία

Επένδυση 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 2ου ξενοδοχείου στη Νάξο – Galaksias Portal News

Η Attica Group, συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της, επενδύει στην απόκτηση του 2ου κατά σειρά από ξενοδοχείου στη Νάξο και διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στο νησί.

Ειδικότερα, η Attica Group μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Attica Blue Hospitality, εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Galaxy Hotel, όμορου του Νaxos Resort Beach Hotel, που βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Galaxy Hotel, με έτος ανέγερσης το 1990, απλώνεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 6.035 τ.μ. και διαθέτει 54 δωμάτια, 104 κλίνες, πισίνα και άλλους χώρους. Η ανωτέρω επένδυση αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου στο νησί της Νάξου με έτος αφετηρίας το 2021 όταν αποκτήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Resort Beach Hotel το οποίο θα λειτουργήσει ως ενοποιημένη μονάδα με το νεοαποκτηθέν Galaxy Hotel.

Παράλληλα, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αγορά όμορων οικοπέδων έχοντας δημιουργήσει μέχρι σήμερα συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. Πλέον το ξενοδοχειακό δυναμικό του Ομίλου στη Νάξο ανέρχεται σε 142 δωμάτια και 286 κλίνες με προοπτική μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη, να φτάσει τα 200 δωμάτια και 500 κλίνες αντίστοιχα, πάντα με σεβασμό στο χαρακτήρα του νησιού και το φυσικό περιβάλλον.

Ο συνολικός σχεδιασμός του έργου αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών μονάδων στη Νάξο, δημιουργώντας υπεραξίες για τον Όμιλο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Αttica κ. Πάνος Δικαίος, ανέφερε σχετικά: «Η επέκτασή μας στον ξενοδοχειακό κλάδο με 2 ξενοδοχεία στην Νάξο και ένα στην Τήνο, δημιουργεί το υπόβαθρο για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες μας και τη δημιουργία περαιτέρω αξίας μέσω των συνεργειών που θα προκύψουν.

Η επένδυσή μας, ενισχύει την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ο Όμιλος Attica, συνεχίζει να διευρύνει την παρουσία του στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού μέσα από εξαγορές και επενδύσεις και σε άλλα νησιά».

To άρθρο Attica Group: Επένδυση 14 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 2ου ξενοδοχείου στη Νάξο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button