Επικαιρότητα

Καταδικάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Στα αχαρακτήριστα, ομοφοβικά, σχόλια του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και του Αχιλλέα Μπέου κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα με δηλώσεις καταδίκης η κυβέρνηση και τα κόμματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: «για την ευκαιρία που μου δίνετε να καταδικάσω απερίφραστα, τις επιθέσεις, ομοφοβικές επιθέσεις, ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω, από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετούς από τους Έλληνες πολίτες. Όχι ότι οι επιθέσεις αυτές πρέπει να κρίνονται με βάση ποιος τις κάνει και σε ποιον τις κάνει. Κατά του οποιουδήποτε πολίτη, θα πω εγώ».

Ανεβάζοντας το βίντεο με τις χυδαίες δηλώσεις του Περιφεριάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τη δική του σκληρή απάντηση: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Το βίντεο κατεγράφη παρανόμως και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους υποστηρίζει ο Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: «Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν».

Στην περιοδεία του προ ημερών στο Βόλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στο άκουσμα του ονόματος του Δημάρχου Βόλου, που στο παρελθόν έχει εξαπολύσει ομοφοβικές επιθέσεις και ύβρεις κατά του Στ. Κασσελάκη.

Με ύβρεις ο Δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος σχολίασε τις δηλώσεις Κασσελάκη: «Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος».

Ο κ. Μπέος επιτέθηκε και στην ΝΔ, λέγοντας να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους.

Αντίδραση και από τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάση Γλαβίνα: «Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρη, δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος», ενώ ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε πως: «Ομοφοβικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας»!

Για άθλιες και απαράδεκτες, ομοφοβικές επιθέσεις έκανε λόγο το ΚΚΕ: «Αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει – όπως και άλλοι – σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Σία Αναγνωστοπούλου της Νέας Αριστεράς, δήλωσε για το θέμα Μουτζούρη – Κασσελάκη: «Θεσμικός αιρετός να μιλάει με τέτοιο τρόπο, έλεος πια»!

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button