ΑθλητικάΕνημέρωση

Προς πώληση τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος για 5 χρόνια αντί 800 εκατ. ευρώ – Galaksias Portal News

Η γαλλική λίγκα (LFP) ανακοίνωσε σήμερα (12/9) ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 για την περίοδο 2024-2029 θα διατεθούν προς πώληση για συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που η LFP διαπραγματεύεται ένα πακέτο διάρκειας πέντε ετών για τη Ligue 1 και οι τηλεοπτικοί φορείς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα δικαιώματα θα πρέπει να εμφανιστούν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε η LFP, υπάρχουν δύο τρόποι για την απόκτηση δικαιωμάτων για την εγχώρια αγορά: μια παρτίδα που αποτελείται από τρεις αγώνες (οι δύο κυριότεροι και η τέταρτη επιλογή κάθε αγωνιστικής), ένα πακέτο κόστους 530 εκατομμυρίων ευρώ και μια άλλη, με έξι αγώνες, που περιλαμβάνει τρίτη επιλογή και πέμπτη έως ένατη, αξίας 270 εκατ. ευρώ.

«Το γαλλικό ποδόσφαιρο έχει περάσει μια φάση ισχυρής αναστάτωσης. Αυτό μας έπεισε να ξανασκεφτούμε το μοντέλο μας», δήλωσε ο πρόεδρος της LFP, Βινσέν Λαμπρούν, ο οποίος είναι «αισιόδοξος» για τους καρπούς που θα φέρουν οι διαπραγματεύσεις, παρόλο που «έχει επίγνωση» των προκλήσεων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το επόμενο έτος, τα δικαιώματα ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Ligue 1 μοιράζονται μεταξύ της Amazon Prime, η οποία μεταδίδει επτά αγώνες σε κάθε αγωνιστική, και του Canal+, κατόχου των υπολοίπων δύο αγώνων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Ligue 1: Προς πώληση τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος για 5 χρόνια αντί 800 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button