Επικαιρότητα

Πειραματική θεραπεία με mRNA για τον καρκίνο – Galaksias.com

Ένας 81χρονος άνδρας από το Surrey με ανθεκτικότητα στη έως τώρα θεραπεία που ελάμβανε για κακοήθη μελάνωμα ήταν το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε mRNA-4359 στα τέλη Οκτωβρίου

Καρκινοπαθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν μια νέα θεραπεία που θα βοηθήσει το σώμα τους να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας δοκιμής.

Οι πρώτοι ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την πειραματική θεραπεία με mRNA – έναν τύπο θεραπείας ανοσοθεραπείας που ονομάζεται mRNA-4359 – στο Imperial College Healthcare NHS Trust ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Η δοκιμή στοχεύει να αξιολογήσει την ασφάλεια και τις δυνατότητες για τη θεραπεία του μελανώματος, του καρκίνου του πνεύμονα και άλλων καρκίνων «συμπαγών όγκων».

Ένας 81χρονος άνδρας από το Surrey με ανθεκτικότητα στη έως τώρα θεραπεία που ελάμβανε για κακοήθη μελάνωμα ήταν το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε mRNA-4359 στα τέλη Οκτωβρίου.

Η δοκιμή στο Imperial χρηματοδοτείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna και πρόκειται να στρατολογήσει ασθενείς παγκοσμίως τα επόμενα τρία χρόνια.

Η δοκιμή πραγματοποιείται μέσω της Στρατηγικής Συνεργασίας Moderna-UK, η οποία φέρνει την παραγωγή εμβολίου mRNA στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύει την ανθεκτικότητα σε μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Στο πλαίσιο της 10χρονης συνεργασίας με την κυβέρνηση, η Moderna έχει επίσης δεσμεύσει σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού κλινικών δοκιμών, όπως αυτή, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button