ΕνημέρωσηΟικονομία

Επίθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας ενάντια στο “Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού” – Galaksias Portal News

Σκληρή κριτική στην αμερικανική πολιτική για το κλίμα έκανε οΥπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, μιλώντας χθες (08.03.24) σε φοιτητές του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υπόρκης, στα πλαίσια επίσκεψης του στις ΗΠΑ .

Ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε: “Με συγχωρείτε που το λέω: οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται στο σωστό δρόμο”, είπε προς την κατεύθυνση των φοιτητών καθώς μιλούσε για την αμερικανική πολιτική για το κλίμα.

“Η ενέργειά σας είναι φτηνή επειδή δεν είστε στο (σ. σ. Σωστό) μονοπάτι”, παραπονέθηκε ο πράσινος πολιτικός.

Οι υψηλές τιμές ενέργειας για τη βιομηχανία στη Γερμανία επικρίνονται επανειλημμένα από τη γερμανική κυβέρνηση ως μείζον μειονέκτημα για τη χώρα ως τόπο εγκατάστασης επιχειρήσεων – και ως ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερες εταιρείες φέρονται να μετακομίζουν στις ΗΠΑ, σημειώνει η Handelsblatt.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν χαμηλότερες τιμές είναι ότι παράγουν φυσικό αέριο σε μεγάλη κλίμακα και εξακολουθούν να βασίζονται στον άνθρακα.

Ούτε καν ο “νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού” (IRA), το πρόγραμμα επιδοτήσεων δισεκατομμυρίων ευρώ του προέδρου Τζο Μπάιντεν που αποσκοπεί στην προσέλκυση κλιματικά ουδέτερων βιομηχανιών στη χώρα, δεν μπόρεσε να κατευνάσει τον Χάμπεκ.

Ο IRA μπορεί πράγματι να φέρει τις ΗΠΑ μπροστά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ο υπουργός Oικονομίας, Χάμπεκ, το υπογράμμισε αυτό. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν αποτελεί πανάκεια για την κλιματική κρίση – άλλωστε είναι παγκόσμια. Ωστόσο, ο IRA με τους προστατευτικούς κανόνες του προσελκύει μόνο τις πράσινες τεχνολογίες στις ΗΠΑ. Σε βάρος άλλων περιοχών του κόσμου.

Ο Habeck επέκρινε τον IRA για την αντιμετώπιση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής “μόνο σε μικρά κουτάκια”. Σύμφωνα με τον Habeck, αυτός ο προβληματικός προστατευτισμός είναι ένα ειδικά αμερικανικό πρόβλημα που συνεχίζει να εντείνεται. Αυτή ήταν η τάση στην κυβέρνηση Μπάιντεν, στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και στην κυβέρνηση Ομπάμα.

To άρθρο Νέα Υόρκη: Επίθεση του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας ενάντια στο “Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button