Υγεία & Διατροφή

Προσοχή! Νέες εργασίες στο κομβο του Άϊ Γιάννη Χωστού – ΗράκλειοΑπό την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής 3ου προσωρινού κόμβου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού

Εργασίες κατασκευής προσωρινού κόμβου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού, θα εκτελούνται από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα και αύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για τον 3ο κυκλικό κόμβο που δημιουργείται στην περιοχή παρά την ταλαιπωρία, την αγανάκτιση και την οργή που έχουν προκαλέσει στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς οι δυο κόμβοι που ήδη έχουν τοποθετηθεί. 

Οι οδηγοί που βασανίζονται καθημερινά στον πολύπαθο κόμβο Άϊ Γιάννη Ηρακλείου καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο σχεδιασμό και στο ενδεχόμενο κατάργησης του κόμβου, θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές. 

Την ώρα που οι οδηγοί λοιπόν που δεινοπαθούν στον κόμβο της «οργής», όπως έχει εξελιχθεί αυτός ο σχεδόν αυτοσχέδιος κόμβος στον Αϊ Γιάννη Χωστό, υπενθυμίζεται η «αμαρτωλή» ιστορία από το μακρινό 1969, οπότε συντελέστηκαν απαλλοτριώσεις και δόθηκαν αποζημιώσεις ύψους 578.050 δραχμών για τη διαπλάτυνση του δρόμου, ωστόσο το έργο δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Σήμερα χρειάζονται εκ νέου απαλλοτριώσεις για όσους έχτισαν επί των απαλλοτριώσεων, αλλά και για τα σημεία που χρειάζεται διαπλάτυνση, καθώς η κατασκευή κυκλικών κόμβων που προβλέπει η νέα μελέτη απαιτεί μεγαλύτερο πλάτος.

Οι νέες αποζημιώσεις χονδρικά ίσως φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ, συν τις παλιές να «τρέχουν».

Η μελέτη που είναι έτοιμη εδώ και κάποια χρόνια αφορά στην ανακατασκευή και διαπλάτυνση του δρόμου των Μαλάδων ως τη γέφυρα, και προβλέπει μεταξύ άλλων δύο λωρίδες κυκλοφορίας χαμηλής ταχύτητας, παράπλευρες οδούς και 11 κόμβους, ενώ έχει προϋπολογισμό 32 εκατ. ευρώ.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger