Υγεία & Διατροφή

Προσφορές άνω από 1 δισ. ευρώ συγκεντρώνει το 5ετές ομόλογο – Galaksias Portal News

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την νέα έξοδο της Εθνικής Τράπεζας στις αγορές, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Ιανουαρίου, με στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Ήδη, όπως γίνεται γνωστό, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα είχε ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές senior preferred ομόλογο με το οποίο η Εθνική Τράπεζα βγαίνει στις αγορές, με το αρχικό επιτόκιο να κινείται στο 5%.

Τη διαδικασία της έκδοσης του ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας έχουν αναλάβει οι BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, HSBC, Nomura και UBS Investment Bank.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Eurobank ολοκλήρωσε η επιτυχία την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier 2), ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει τα 1,8 δισ. ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,50%, από 6,875% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 6,375%.

Το ομόλογο της Eurobank έχει ημερομηνία λήξης στις 25 Απριλίου 2034, με δυνατότητα ανάκλησης στις 25 Aπριλίου 2029 (10.25NC5.25) και ετήσιο τοκομερίδιο 6,25%.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσώπευσε το 80% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (35%), τη Γαλλία (13%) και την Ιταλία (9%).

Το 64% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) και Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds), το 23% κατανεμήθηκε σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks) και το 7% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank Holdings όσον αφορά τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. (Τράπεζα).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button