ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διεκδικούν το Σούπερ Καπ του βόλεϊ – Galaksias Portal News

Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ πράξη τρίτη για τη φετινή σεζόν, αλλά πρώτο ματς τίτλου καθώς το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη κρίνεται το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς (Μελίνα Μερκούρη 17:00, ΕΡΤ-3).

Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» (περσινοί πρωταθλητές καθώς νίκησαν με 3-1 νίκες τον ΠΑΟΚ στη σειρά των τελικών), κοντράρονται με τους «ασπρόμαυρους» (περσινοί Κυπελλούχοι καθώς επικράτησαν με 3-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Καλαμάτας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αντίπαλες σε τελικούς πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, αλλά για πρώτη φορά θα κοντραριστούν για το Σούπερ Καπ με τον Ολυμπιακό να αναζητεί τον τρίτο του τίτλο στον θεσμό και τον ΠΑΟΚ τον παρθενικό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα της έδρας (προέκυψε μετά από κλήρωση), αλλά και την παράδοση με το μέρος τους καθώς πέραν των δύο νικών που έχουν πανηγυρίσει επί του Δικεφάλου στην κανονική περίοδο της Volley League (3-0 στο Ρέντη και 3-1 στο PAOK Sports Arena) παραμένουν αήττητοι στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με τους ασπρόμαυρους από τις 7 Νοεμβρίου 2021 (όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 3-2 για το Λιγκ Καπ).

Οι «ασπρόμαυροι» σ’ αυτήν την 3η φετινή τους κόντρα με τον Ολυμπιακό θα παραταχθούν με τρίτο διαφορετικό ρόστερ… Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε τη μοναδική συμμετοχή του Τόμας Ρουσό στη Volley League (κατόπιν ο Βέλγος αποχώρησε λόγω τραυματισμού), στον αγώνα του Β’ γύρου έπαιξε ο Άξελ Τρούτχσεφ, ενώ τώρα στο Σούπερ Καπ θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τους «ερυθρόλευκους» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ οι Μάρκος Γαλιώτος, Αλεξέι Σαμουϊλένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γαλιώτος, Κωνσταντινίδης ήταν συμπαίκτες με τον Δημήτρη Τζούριτς το 2022 όταν ο Φοίνικας Σύρου, με προπονητή τον Γιόσκο Μιλένκοσκι κέρδισε με 3-0 στο Σούπερ Καπ στη Ρόδο τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μενέλαος Κοκκινάκης ήταν συμπαίκτης με τον Τζούριτς στην ομάδα του Ολυμπιακού που είχε κατακτήσει το Σούπερ Καπ στην Σαντορίνη επικρατώντας με 3-1 του Παναθηναϊκού.

Το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς μετά τα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου, χαρακτηρίστηκε ως αγώνας «ειδικών συνθηκών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button