ΕνημέρωσηΠολιτική

Προτεραιότητα μας ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων – Από αύριο η κατάσταση θα εξομαλυνθεί – Galaksias Portal News

«Προτεραιότητά μας είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων. Θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου σχετικά με τις πληγείσες περιοχές του νομού, από την κακοκαιρία Daniel. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε η αποστολή για την τροφοδοσία των πληγέντων κατοίκων με τρόφιμα και νερό, εκτελείται με αποτελεσματικότητα, τόσο δια θαλάσσης, όσο και από αέρα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης το συντομότερο. 

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι “από αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να εξομαλύνεται”. 

Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας (…) Στόχος να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση σε Βόλο και Πήλιο».

Οχηματαγωγό πλοίο τύπου «παντόφλα» αναχώρησε το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μηλίνας στο Νότιο Πήλιο, αφού δεν υπάρχει χερσαία επικοινωνία με την περιοχή μετά την κατάρρευση της γέφυρας Πελεγκρίνο – μετά τα Καλά Νερά κοντά στην Μπούφα.

Το πλοίο που έφθασε από τη Γλύφα, ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, προκειμένου να μεταφερθούν τεχνικό προσωπικό, οχήματα και υλικά προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής του Νοτίου Πηλίου, αλλά και της Σκιάθου, μέσω της ειδικής σύνδεσης δια μέσου Λαύκου.

Το οχηματαγωγό έφτασε στη Μηλίνα στις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια επέστρεψε στο Βόλο για να σταλεί στη συνέχεια όπου αποφασιστεί και παραστεί ανάγκη για απεγκλωβισμό δια θαλάσσης.

To άρθρο Μητσοτάκης από Βόλο: Προτεραιότητα μας ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων – Από αύριο η κατάσταση θα εξομαλυνθεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button