ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ήταν η «μεγαλύτερη αντισημιτική σφαγή του αιώνα μας» – Galaksias Portal News

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου 2023 ήταν «η μεγαλύτερη αντισημιτική σφαγή του αιώνα μας», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τελετή απόδοσης τιμής στους 42 Γάλλους που σκοτώθηκαν από αυτή τη «βαρβαρότητα».

«Την 7η Οκτωβρίου, τα ξημερώματα, το ανείπωτο ξαναβγήκε στην επιφάνεια από τα βάθη της Ιστορίας», δήλωσε ο Μακρόν στην αυλή του Μεγάρου των Απομάχων (l’Hôtel des Invalides) στο Παρίσι, παρουσία οικογενειών των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν 6 το πρωί και η Χαμάς εξαπέλυσε τη μαζική και αποτρόπαια επίθεση αιφνιδιαστικά, τη μεγαλύτερη αντισημιτική σφαγή του αιώνα μας», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Είμαστε 68 εκατομμύρια Γάλλοι που πενθούμε για τις ζωές που χάθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Εξήντα οκτώ εκατομμύρια μείον 42 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, 68 εκατομμύρια εκ των οποίων έξι τραυματίστηκαν, 68 εκατομμύρια εκ των οποίων τέσσερις η ζωή των οποίων στιγματίστηκε για πάντα από την αιχμαλωσία. Εξήντα οκτώ εκατομμύρια εκ των οποίων τρεις που παραμένουν αιχμάλωτοι και για την απελευθέρωση τους παλεύουμε καθημερινά. Οι άδειες καρέκλες τους είναι εκεί», είπε με δυνατή φωνή ο Μακρόν.

Τρεις καρέκλες είχαν μείνει κενές μεταξύ των θέσεων των οικογενειών των θυμάτων, για τους τρεις Γάλλους που εξακολουθούσαν να θεωρούνται όμηροι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γεννήθηκαν όλοι στη Γαλλία, δεν πέθαναν στη Γαλλία, αλλά ήταν κομμάτι της Γαλλίας».

Ο Μακρόν τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να «δίνουμε κανένα χώρο στον έρποντα, ανεμπόδιστο αντισημιτισμό…γιατί τίποτα δεν τον δικαιολογεί». «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την τρομοκρατία».

Ορισμένοι Γάλλοι πολιτικοί, μεταξύ άλλων από την άκρα αριστερά, επέκριναν το γεγονός ότι η τελετή του Παρισιού δεν περιλάμβανε φόρο τιμής στους Γάλλους υπηκόους που σκοτώθηκαν στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχος του Μεγάρου των Ηλυσίων ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί μια άλλη τελετή φόρος τιμής, καθώς δεν ήθελαν να «μπερδέψουν δύο τύπους θυμάτων».

«Είναι προφανές ότι χρωστάμε την ίδια συγκίνηση και αξιοπρέπεια στους Γάλλους θύματα των βομβαρδισμών της Γάζας», είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button