Κόσμος

Ανενεργός πυρηνικός πύραυλος βρέθηκε σε γκαράζ – Galaksias.com

Την Τετάρτη (31/1) , ένα στρατιωτικό μουσείο στο Οχάιο κάλεσε την αστυνομία της πόλης Μπέλβιου για να αναφέρει την προσφορά μιας μάλλον ασυνήθιστης δωρεάς.

Η αστυνομία έστειλε στη συνέχεια πυροτεχνουργούς στο σπίτι του πιθανού δωρητή.

«Και πιστεύουμε ότι θα περάσει πολύς, πολύς καιρός πριν λάβουμε ξανά ένα τέτοιο τηλεφώνημα», δήλωσε η αστυνομία αναφερόμενη στο εμβληματικό τραγούδι Rocket Man του Έλτον Τζον.

Σε δελτίο Τύπου, η αστυνομία αναφέρει ότι η συσκευή είναι «στην πραγματικότητα ένας πύραυλος Douglas AIR-2 Genie (προηγούμενη ονομασία MB-1), ένας μη καθοδηγούμενος πύραυλος αέρος-αέρος που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή».

Ωστόσο, δεν υπήρχε προσαρτημένη πολεμική κεφαλή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος για την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος του Μπελβιου, Σεθ Τάιλερ, η συσκευή ήταν «βασικά μια δεξαμενή αερίου για καύσιμα πυραύλων».

«Στην πραγματικότητα, ο πυροτεχνουργός μας με ρώτησε γιατί εκδίδουμε δελτίο ειδήσεων για ένα σκουριασμένο κομμάτι μέταλλο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Seattle Times, ο πύραυλος χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η πρώτη και μοναδική ζωντανή εκτόξευση του πυραύλου Genie έγινε το 1957, σύμφωνα με την εφημερίδα, και η παραγωγή του τερματίστηκε το 1962.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button