Επικαιρότητα

“Στροφή προς τα δεξιά για να σταματήσουμε τις Βρυξέλλες” – Galaksias.com

“H ΕΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξαιρετικά κακή κατάσταση”. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στην Βουδαπέστη με την εκπρόσωπο του κόμματος “Ελευθερία” της Αυστρίας Petra Steger. Ο ίδιος επεσήμανε και τα εξής:

“Το κοινό συμφέρον της ουγγρικής κυβέρνησης και της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Αυστρία είναι να σταματήσει η λάθος εξέλιξη. Αυτό λειτουργεί μόνο με μια μαζική στροφή προς τα δεξιά στις εκλογές της ΕΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε την επιθετική πίεση που ασκείται από τις Βρυξέλλες και στοχεύει σε ένα συγκεντρωτικό υπερκράτος”.

“Μόνο έτσι μπορεί να επεκταθεί εκ νέου η κυριαρχία των κρατών μελών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η μαζική μετανάστευση. Και μόνο έτσι μπορούμε να ξεφύγουμε από την πολεμική ψύχωση, ώστε επιτέλους να ακουστεί ξανά η φωνή της ειρήνης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μπορεί να τερματιστεί μόνο με διαπραγματεύσεις και όχι στο πεδίο της μάχης.

Και οι δύο τόνισαν τα τεράστια καθήκοντα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τις μεγάλες ομοιότητες στις προτεινόμενες λύσεις μεταξύ της ουγγρικής κυβέρνησης και της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Αυστρία. Ταυτόχρονα επέκριναν το γεγονός ότι οι θεσμοί των Βρυξελλών αναπτύσσονται σε λάθος κατεύθυνση και θα επιδεινώσουν τα προβλήματα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button