ΕνημέρωσηΠολιτική

Συναγερμός και έκτακτη σύσκεψη μετά την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη στον Προαστιακό

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Μεταφορών, μετά το νέο θρίλερ αυτή τη φορά στον Προαστιακό, όταν τρένο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (09.03.24).

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα (11.03.24) στο υπουργείο Μεταφορών, στη «σκιά» της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη στον Προαστιακό, τη στιγμή που οι βλάβες ολοένα και εντείνονται, ενώ παραλείψεις που παλαιότερα οδηγούσαν σε βαριές ποινές, ακόμα και σε απολύσεις μηχανοδηγών, σήμερα απλώς καταγράφονται.

Όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ των «Νέων», οι παραβιάσεις κόκκινων σηματοδοτών από τρένα της Hellenic Train, καθώς και τα περιστατικά ακινητοποίησης και πολύωρων καθυστερήσεων αμαξοστοιχιών της ιταλικής εταιρείας, εξαιτίας των συχνών τεχνικών προβλημάτων, έχουν λάβει μορφή επικίνδυνης χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα με τα «Νέα», είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

«Η κουλτούρα ασφαλείας που υπήρχε παλαιότερα στον σιδηρόδρομο έχει αρχίσει να φθίνει επικίνδυνα», διαπιστώνουν έμπειρα στελέχη, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν, «τα περιστατικά που αφορούν παραβιάσεις της ασφαλούς κυκλοφορίας και πιστής τήρησης των αντίστοιχων κανόνων να αυξάνονται».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button