ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεκινά ο διαγωνισμός για ακίνητο στην παραλία Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη – Galaksias Portal News

Την έναρξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» ανακοινώνει το ΤΑΙΠΕΔ. Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 161.456,84 τ.μ. και βρίσκεται στον Δήμο Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) έχει ήδη εκπονηθεί για το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ως γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται η «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη ζώνη του «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού», προβλέπεται η απόδοση έκτασης 4 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού για την ανέγερση σχολικής μονάδας και, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρων αναζωογόνησης (spa) και εμπορικών καταστημάτων.

Ο επενδυτής υποχρεούνται να αποδώσει το 50% στον Δήμο, ως κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, που ο ίδιος θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή τους.

Οι χώροι αυτοί, σε συνδυασμό με τις δασικές εκτάσεις που υπάρχουν εντός ζώνης, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό περιαστικό πάρκο για την περιοχή.

Στη ζώνη του «Τουρισμού – Αναψυχής» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περίθαλψης, εστίασης, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής και στάθμευσης.

Με τη θέσπιση του ΕΣΧΑΔΑ εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη από δόμηση κατά μήκος της παραλίας από τη γραμμή αιγιαλού, 30 μέτρων, ενώ είναι προφανές ότι η ζώνη της παραλίας είναι εκτός συναλλαγής.

Το ακίνητο λόγω της εγγύτητάς του με τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, έχει εύκολη οδική πρόσβαση από τον άξονα Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και απέχει μόλις 14 χλμ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τη 13η Ιουνίου 2024.

To άρθρο ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για ακίνητο στην παραλία Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button