ΕνημέρωσηΟικονομία

Ζημιές 58 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ του Τραμπ το 2023 – Πτώση 21% στη μετοχή τους – Galaksias Portal News

Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφάνισε πέρυσι ζημιές ύψους 58 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ σήμερα) σε έναν κύκλο εργασιών περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνει η Handelsblatt.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες (01.04.24) η εταιρεία στα ΜΜΕ του Ντόναλντ Τραμπ, Trump Media & Technology Group (TMTG) δείχνουν τουλάχιστον βελτίωση των εσόδων σε σύγκριση με το σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια το 2022.

Τότε, υπήρχε ακόμη ετήσιο κέρδος 50,5 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη σε έκπτωση φόρου. Η εταιρεία διαχειρίζεται το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ Truth Social.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αγωνίζεται να προσελκύσει διαφημιστικά έσοδα.

Παρ’ όλα αυτά, η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας τον Τραμπ πλουσιότερο κατά αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Η εταιρεία προειδοποίησε τώρα ότι μπορεί να ξεμείνει από χρήματα λόγω των υψηλών ζημιών στην τρέχουσα δραστηριότητά της.

Πρόκειται για μια τυπική υποχρεωτική προειδοποίηση προς τους επενδυτές στις ΗΠΑ, η οποία δεν ακολουθείται απαραίτητα από πτώχευση.

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων χθες (01.02.24), η τιμή της μετοχής έπεσε κατά 21%. Ο Τραμπ κατέχει το 57% των μετοχών της εταιρείας μέσων ενημέρωσης και έχει χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία ως αποτέλεσμα της πτώσης της τιμής της μετοχής, όπως υπολόγισε το πρακτορείο Bloomberg. Το μερίδιό του αξίζει πλέον 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο με τη συντομογραφία DJT – σε αναφορά με τα αρχικά του Τραμπ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η μετοχή έχει πραγματοποιήσει ένα αξιοσημείωτο ράλι και εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 179% από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η TMTG επέλεξε μια σύντομη διαδρομή προς το χρηματιστήριο, συγχωνεύοντας με μια εισηγμένη εταιρεία-κελύφος. Στη Wall Street, αυτό το κατασκεύασμα ονομάζεται Spac.

Ο Τραμπ δεν μπορεί ακόμη να πουλήσει τις μετοχές του, καθώς δεσμεύεται από τις περιόδους κατοχής.

Ο 77χρονος Τραμπ θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων τον Νοέμβριο.

To άρθρο ΗΠΑ: Ζημιές 58 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ του Τραμπ το 2023 – Πτώση 21% στη μετοχή τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button