Κόσμος

Πρόστιμα 120.000 ευρώ σε μεγάλη χοιροτροφική μονάδα για κακοποίηση ζώων – Galaksias.com

Σε βάρος των δύο εταιρειών, της Sarl Kerdoncuff και της Scea de Trébeolin, τις οποίες διαχειρίζεται ο Ντομινίκ Κερντονκάφ, ηλικίας 57 ετών, επιβλήθηκε επίσης η απαγόρευση να έχουν στην κατοχή τους ζώα για ένα διάστημα ενός έτους.

Στις εγκαταστάσεις των δύο εταιρειών, που είναι θυγατρικές του ομίλου Eureden (πρώην Triskalia), μπορούν να στεγαστούν περισσότερα από 18.000 ζώα ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Νταβίντ Λε Μπλαν.

Με προσωπικό περίπου 20 υπαλλήλους, οι εταιρείες αυτές συνιστούν μαζί τη δεύτερη μεγαλύτερη χοιροτροφική μονάδα στο Φινιστέρ.

Ούτε ο διευθυντής ούτε ο δικηγόρος του θέλησαν να σχολιάσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Βίντεο καταγγελίας από το 2019

Τον Νοέμβριο του 2019 η οργάνωση L214 κατέθεσε μήνυση, αφότου έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου καταγράφονταν βρώμικα κτίρια, ζώα στοιβαγμένα σε κλουβιά, να κινδυνεύουν, να είναι τραυματισμένα ή νεκρά.

Οι έρευνες της χωροφυλακής και της Νομαρχιακής Διεύθυνσης Προστασίας των Πληθυσμών επιβεβαίωσαν το βίντεο: Θηλυκοί χοίροι με νεογέννητα, με πολλές πληγές, απουσία φωτός, ζώα χωρίς φροντίδα και χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια απροειδοποίητων ελέγχων το 2019, 2020 και 2021, οι επιθεωρητές κατέληξαν στις ίδιες διαπιστώσεις, σε βαθμό τέτοιο που η κτηνοτροφική μονάδα απειλήθηκε με αναστολή της λειτουργίας της.

«Είναι η πρώτη υπόθεση που, έπειτα από 4 χρόνια, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τη συμμόρφωση της μονάδας», είπε κατά την ακροαματική διαδικασία ο Λοΐκ Γκουγέ, της Νομαρχιακής Διεύθυνσης Προστασίας των Πληθυσμών του Φινιστέρ.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο Κερντονκάφ αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση, υποστηρίζοντας ότι κάνει αυτό το επάγγελμα «από πάθος» και καταγγέλλοντας ακόμα και μια «συνωμοσία» του κτηνιάτρου του ομίλου Eureden, ο οποίος προειδοποίησε επίσης για την κατάσταση στη μονάδα, «με τη διοίκηση».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button