Υγεία & Διατροφή

Στα 13 κέρδισε στον “Τροχό της Τύχης” και τελικά κατάφερε να γίνει CEO της McLaren με 120 εκατ. περιουσία – Galaksias Portal News

Του Γιώργου Παλληκάρη

Αποτελώντας μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στο grid της F1, ο Zak Brown έχει μία μοναδική ιστορία, γεμάτη έμπνευση. Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που από οδηγός αγώνων έφτασε να γίνει διευθύνων σύμβουλος και να δημιουργήσει μια καθαρή περιουσία 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στο Λος Άντζελες, ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος της McLaren ήθελε πάντα να γίνει οδηγός αγώνων. Το μόνο του πρόβλημα ήταν η σημαντική έλλειψη χρημάτων.

Ο Brown εμφανίστηκε στο τηλεπαιχνίδι Τροχό της Τύχης ως έφηβος. Κέρδισε μερικά ρολόγια από την εκπομπή, τα οποία πούλησε για να χρηματοδοτήσει την εγγραφή του σε μια σχολή καρτ. Λίγα χρόνια αργότερα, πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρει καλύτερες ευκαιρίες και εκεί ανακάλυψε το ταλέντο του να βρίσκει χορηγίες για να χρηματοδοτεί την αγωνιστική του καριέρα. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αρκετά γρήγορος για να γίνει πρωταθλητής αγώνων, ο Brown επέστρεψε στην πατρίδα του, στις ΗΠΑ ιδρύοντας ένα εξειδικευμένο πρακτορείο αγώνων αυτοκινήτου, το Just Marketing International.

Η εταιρεία στόχευε στη διαμεσολάβηση για τη σύναψη συμφωνιών χορηγίας στην αγωνιστική σκηνή των ΗΠΑ. Τελικά, πούλησε την εταιρεία αυτή σε έναν όμιλο αθλητικού μάρκετινγκ για περίπου 88,4 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1986 έως το 1990, ο Brown αγωνίστηκε για 5 σεζόν στις ΗΠΑ, κερδίζοντας 22 αγώνες. Το 1992, αγωνίστηκε στη σειρά Formula Opel στην Ευρώπη και εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη δεκάδα σε κάθε αγώνα. Το 1997 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία GT2 των 24 ωρών της Daytona. Από εκεί και πέρα, ο Brown θα συνέχιζε να χτίζει το μεγαλύτερο πρακτορείο μάρκετινγκ μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Λόγω του αγωνιστικού του παρελθόντος, ο Μπράουν είχε βαθιά κατανόηση της λειτουργίας του κόσμου της F1. Αυτό του επέτρεψε να φέρει μια νέα προοπτική και πολύτιμες γνώσεις στο ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος της McLaren. Ο Αμερικανός έλαβε αρκετές στρατηγικές αποφάσεις για τη βελτίωση της McLaren Racing σε διάφορες κατηγορίες και όχι μόνο στην F1.

Μάλιστα χθες υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του ως διευθύνων σύμβουλος της McLaren στην F1 μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button