Επικαιρότητα

Πυροβολισμοί σε εβραϊκά σχολεία του Καναδά – «Απαράδεκτα» χαρακτηρίζει τα περιστατικά ο Τριντό

Και στις δύο περιπτώσεις, μάρτυρες ανέφεραν ότι οι μπροστινές πόρτες των σχολείων είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, αλλά η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των περιστατικών

Πυροβολισμοί σε δύο εβραϊκά σχολεία έλαβαν χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά την Πέμπτη με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην τοπική αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε δύο κλήσεις στο 100, η μία γύρω στις 8:20 π.μ. και η δεύτερη λίγο πριν από τις 8:50 π.μ (τοπική ώρα).

Και στις δύο περιπτώσεις, μάρτυρες ανέφεραν ότι οι μπροστινές πόρτες των σχολείων είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, αλλά η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των περιστατικών.

Τουλάχιστον ένας κάλυκας σφαίρας βρέθηκε στο ένα σχολείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομικής υπηρεσίας της πόλης του Μόντρεαλ , Jean-Pierre Brabant. Ο Brabant λέει ότι και τα δύο σχολεία ήταν άδεια τη στιγμή των πυροβολισμών και κανείς δεν τραυματίστηκε.

«Απαράδεκτα» χαρακτηρίζει τα περιστατικά ο Τριντό

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σχολίασε τα πρόσφατα περιστατικά στο Μόντρεαλ. «Για μένα, η βία και το μίσος, ο αντισημιτισμός και σκηνές όπως αυτές που είδαμε στο Πανεπιστήμιο Concordia ή οι πυροβολισμοί σε εβραϊκά σχολεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλα αυτά είναι απαράδεκτα και επίσης δεν είναι αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τρουντό.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό δήλωσε στους δημοσιογράφους στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι αυτό που συνέβη στα δύο σχολεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button