Επικαιρότητα

Πυρ και μανία γονείς και εκπαιδευτικοί για την κατάσταση του σχολείου (vid) – Ειδήσεις

Φόβο και τρόμο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί η κτηριακή κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, ενός από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης

“Στο κόκκινο” είναι η αγωνία γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την κτηριακή κατάστασή του: Σοβάδες που πέφτουν, ο αυλόγυρος που έχει πάρει κλίση μετά τον σεισμό και οι τριτοκοσμικές τουαλέτες είναι μερικά από τα προβλήματα από τα οποία “νοσεί” το σχολικό κτήριο και δεν περιλαμβάνονται στις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στo εκπαιδευτικό ίδρυμα.  

Με φόντο μια ακόμη σχολική χρονιά, γονείς και εκπαιδευτικοί μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV καυτηριάζουν την κατάσταση του κτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου, τονίζοντας ότι απειλείται η ασφάλεια των παιδιών τους.    

Ειδικότερα, φόβο και τρόμο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί η κτηριακή κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, ενός από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Στις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, δεν επιλύονται πολλά προβλήματα που εντοπίζουν γονείς στο σχολικό κτήριο, τονίζοντας ότι απειλείται η ασφάλεια των παιδιών τους.    

Ο αυλόγυρος που γέρνει με κίνδυνο να πέσει τόσο σε παιδιά όσο και σε διερχόμενους πεζούς, σοβάδες που πέφτουν από το ταβάνι και οι τουαλέτες που πολλά παιδιά δεν πλησιάζουν καν… είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που συντελούν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό.    

Το «κερασάκι στην τούρτα» του κτηριακού χάους που εντοπίζεται στο δημοτικό σχολείο είναι η επικίνδυνη κλίση της μπάρας στην είσοδο του σχολείου, στην όποια έχουν πέσει και τραυματιστεί μαθητές αλλά και γονείς.    

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η μελέτη που υλοποιείται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο περιλαμβάνει μονάχα την υποστύλωση του κτηρίου περιμετρικά, ενώ σε δεύτερη μοίρα φαίνεται να έρχονται λοιπά προβλήματα από τα οποία “νοσεί” το εκπαιδευτικό ίδρυμα.     

Το πρόβλημα ωστόσο δε σταματά εδώ, καθώς όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σκορπά ανησυχία το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι να ηχήσει το πρώτο κουδούνι.  

Αυτό που ζητούν γονείς αλλά ο διευθυντής του σχολείου είναι αφενός να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο επίμαχο κτήριο, και αφετέρου τα έργα να μην “παγώσουν” και να ολοκληρωθούν εγκαίρως.   

 

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button