Τρόπος Ζωής

Θα μπορούσα να είχα ξαναπέσει στα ναρκωτικά μετά το θάνατο της μάνας μου – Galaksias Portal News

Τεστ χαρακτήρισε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου (που πλέον έχει αλλάξει το όνομά της σε Αίθρα) το θάνατο της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη. Θα μπορούσε, είπε, να έχει ξαναρχίσει τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου βρέθηκε σήμερα (01.04.2024) καλεσμένη της Φαίης Σκορδά και μίλησε για τους γονείς της, τη μεταμόρφωσή της, την οποία θα ήθελε να έχει δει η μητέρα της αλλά και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου, μετά από εκείνον διάρκειας μερικών μηνών που έκανε στα 19 της με τον Απόστολο Γκλέτσο.

«Στα τελευταία επτά χρόνια, από τότε που “έφυγε” η μητέρα μου, ο τίτλος που θα έβαζα, είναι “μεταμόρφωση”. Mεταμόρφωση σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα να είναι εδώ να έχει δει αυτή τη μεταμόρφωση. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Αν και νιώθω ότι είναι παντού, πολλές φορές κάνω την κίνηση να την πάρω τηλέφωνο για να της πω τι έχω κάνει.

Η μάνα είναι μάνα. Σε όποια ηλικία και να τη χάσεις, είναι μάνα. Σου λείπει. Δε γίνεται να μη σου λείψει. Από την άλλη, οι απώλειες μας δυναμώνουν. Δε μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή αν δεν πάθουμε. Έχω αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια και έχω πάρει πολλή δύναμη από τον πόνο της απώλειας, πάρα πολλή δύναμη. Πάρα πολύ πόνο και πάρα πολλή δύναμη.

Το δυσκολότερο κομμάτι που περνάς είναι ο πόνος και το περνάς μόνος σου. Στον πόνο, στα σκοτάδια σου, στη ουσία δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου και χωρίς κάποια ουσία, χωρίς αλκοόλ, χωρίς φαγητό, να είσαι μόνος σε ένα δωμάτιο και να πιέζεσαι, να πονάς, να μην πας στην εύκολη λύση. Αυτό πλέον έχει γίνει βίωμά μου, έτσι ξεπερνάω πλέον τις καταστάσεις», εξομολογήθηκε, αρχικά, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

«Ήταν πολύ σκοτεινή η περίοδος της απώλειας της μαμάς μου. Ήμουν 15 χρονών όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά και σταμάτησα στα 25, έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε. Ξαναγεννήθηκα τότε. Πάντα λένε ότι ξαναγεννιέσαι, όταν σταματάς τα ναρκωτικά και ξεκινάς από την ηλικία που τα ξεκίνησες πάλι.

Σε αυτά τα 21 χρόνια συνέβησαν διάφορα πράγματα, η απώλεια της μάνας μου ήταν ένα από αυτά και θα μπορούσα να έχω πέσει πάλι στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ για να το ξεπεράσω. Ήταν ένα τεστ για μένα αυτό.

Το πέρασα μόνη μου με νερό, χωρίς να πέσω στο φαγητό, τα χάπια. Ούτε στην κηδεία πήρα κάτι. Δεν το είχα ανάγκη, αλλά πονάει περισσότερο. Όταν όμως το ξεπεράσεις, νιώθεις πιο δυνατός. Είμαι άλλος άνθρωπος. Όλοι μεγαλώνοντας αλλάζουμε, αν δεν αλλάξουμε είναι θάνατος, είναι ζωτικής σημασίας η εξέλιξη και η αλλαγή», συνέχισε.

 

Η Μαρία Ελένη (ή Αίθρα) Λυκουρέζου περιέγραψε ότι μπήκε πρώτη φορά σε θέατρο πέρυσι, μετά από επτά χρόνια ύστερα από το θάνατο της μητέρας της. «Δεν ήθελα να μπω, δε μπορούσα, με έπνιγε. Που μεγάλωσα μέσα στα καμαρίνια και τα θέατρα. Μπήκα πάλι πέρυσι για λίγο και μου άρεσε. Κάτι ετοιμάζω αλλά έχω επικεντρωθεί στο life coaching.

Δεν πήγα κάπου να γίνω καλά όταν έκοψα τα ναρκωτικά. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, είναι οι παρέες, το αλκοόλ. Έχω άλλη καθημερινότητα τα τελευταία πολλά χρόνια…. Αλλά και πάλι, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει… Ήμουν χορτοφάγος 14 χρόνια και τα τελευταία τέσσερα τρώω πάλι κρέας, μου βγήκαν διάφορα προβλήματα, είχα ανάγκη να φάω κρέας. Με έσωσε».

Αναφερόμενη στον πατέρα της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, είπε: «Ο μπαμπάς μου ήταν ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Πρακτικά δε θα μπορούσε να είναι δίπλα μου συναισθηματικά. Η μάνα είναι αλλιώς, καταλαβαίνει. Όταν σταμάτησα τα ναρκωτικά, στα 25 μου, πριν πάω να θεραπευτώ του μίλησα και του είπα τι έχω κάνει, γιατί, επειδή υπάρχει πολύ κουτσομπολιό, ήθελα να ξέρει τι θα απαντήσει για την κόρη του. Του είπα τα πάντα και με κοιτούσε απορημένος. Δεν ήξερε τίποτα.

Δεν είπε πολλά πράγματα, αλλά μπορώ να πω ότι υπήρχε κατανόηση. Παλιότερα ήταν έντονος, τώρα δεν είναι. Ήμουν πολύ δίπλα στη μητέρα μου, υπήρχε αυτό το δέσιμο γιατί περνάγαμε χρόνο μαζί, κάναμε πολλή παρέα. Επειδή μεγάλωσα σε ένα σπίτι που πάντα ακουγόντουσαν πράγματα, είμαι λίγο αναίσθητη στα κουτσομπολιά. Δε με αφορά η γνώμη του άλλου.

Δε ζω για τη γνώμη των άλλων. Όταν ήμουν μικρή, επειδή δε μου άρεσε να λέγονται άσχημα πράγματα για τους γονείς μου, στεναχωριόμουν. Μετέπειτα, επειδή βρήκα τις δυνάμεις μου και ξέρω ακριβώς ποιοι είναι οι γονείς μου, δε με αφορά η γνώμη των άλλων».

 

Και σε ό,τι αφορά στην προσωπική της ζωή, είπε: «Θα βρεθεί αυτός ο ένας. Ακόμα δεν τον έχω βρει. Είχα μια μεγάλη σχέση, χώρισα. Έχω περάσει και πολλά. Δε θέλω να κάνω σχέση απλά για να κάνω. Περνάω καλά όπως είμαι. Θα ξαναπαντρευόμουν. Ήμουν 19 όταν παντρεύτηκα. Πλέον είμαι 46».

To άρθρο Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Θα μπορούσα να είχα ξαναπέσει στα ναρκωτικά μετά το θάνατο της μάνας μου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button