Κόσμος

Θετική απάντηση από τη Χαμάς σε σχέδιο απελευθέρωσης ομήρων – Galaksias.com

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη (6/2) πως έλαβε μια «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με ένα σχέδιο συμφωνίας, που προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Έχουμε λάβει μια απάντηση της Χαμάς που αφορά το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει κάποια σχόλια, όμως είναι σε γενικές γραμμές θετική», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στη Ντόχα, στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με Ισραηλινούς αξιωματούχους, όταν επισκεφθεί τη χώρα αύριο, Τετάρτη.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Χαμάς εξέδωσε μία ανακοίνωση όπου έκανε γνωστό πως υπέβαλε την απάντησή της σχετικά με μια προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η φύση αυτής της απάντησης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button