Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα – Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση

O βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί σήμερα Κυριακή στη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Αγγλικανών στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του δύο μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα παραστούν στο Easter Matins Service, όπως είναι επίσημα γνωστό, από τις 10.45 έως τις 11.45 ενώ θα ακολουθήσει Θεία Ευχαριστία από τις 12 μ.μ. έως τις 12.45 μ.μ..

Σύμφωνα με πληροφορίες της “The Telegraph”, έχει καταρτιστεί ένα τροποποιημένο πρόγραμμα για τον Βασιλιά, προκειμένου να μην καταπονηθεί πολύ, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Αν ο καιρός το επιτρέπει, θα μπορεί να χαιρετίσει από απόσταση ένα μικρό πλήθος, αποτελούμενο από μέλη της εκκλησίας και όσους μένουν στο κτήμα Ουίνδσορ. Αν και θα παραβρίσκεται στην εκκλησία, θα παραλείψει το μεσημεριανό γεύμα που έχει προγραμματιστεί μετά.

Πηγή του παλατιού δήλωσε στην εφημερίδα ότι η προγραμματισμένη παρουσία του Βασιλιά στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, είναι «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την επανέναρξη των συνηθισμένων βασιλικών του καθηκόντων».

Η προσέλευση των βασιλέων την Κυριακή αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη από το συνηθισμένο, καθώς το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Κέιτ και τα τρία παιδιά τους δεν θα παρευρεθούν.

Ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου και η σύζυγός του έχουν ήδη αποχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα στο εξοχικό τους στο Νόρφολκ μετά την ανακοίνωση της Κέιτ ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button