ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται το ψηφιακό δελτίο αποστολής – Σε διαβούλευση από την επόμενη εβδομάδα – Galaksias Portal News

Η απόφαση για το ψηφιακό δελτίο αποστολής πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, σε ενημερωτική ημερίδα εχθές (19.3.2024) με τίτλο «Τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA».

Η ΑΑΔΕ στοχεύει στη διευκόλυνση επαγγελματιών και επιχειρήσεων και στην εξοικείωσή τους με τις αναβαθμισμένες τεχνολογικές δυνατότητες της πλατφόρμας myDATA και τις νέες διαδικασίες, φέρνοντας έτσι αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σε διαβούλευση το σχέδιο της εγκυκλίου με τις προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθήσουν σε ό,τι αφορά στην ψηφιακή διακίνηση αγαθών.

Στην ημερίδα της ΑΑΔΕ παρουσιάστηκαν οι τεχνικές αλλαγές που καθιστούν εφικτή την προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA με τη νεότερη έκδοσή της, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία προσυμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, που εφαρμόζεται ήδη από την 1.1.2024.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την ψηφιακή πλατφόρμα, όπως το myDATAapplication και η αξιοποίηση των δεδομένων myDATA.

Τέλος, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία από τη χρήση της πλατφόρμας myDATA, από τα οποία προκύπτει η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των εφαρμογών της. Από το 2020 έχουν εκδοθεί συνολικά περί τα 3,5 δισεκατομμύρια παραστατικά, εκ των οποίων τα 350 εκατομμύρια μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

To άρθρο MyDATA: Έρχεται το ψηφιακό δελτίο αποστολής – Σε διαβούλευση από την επόμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button