Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία και Τουρκία: Η Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά και πάλι στο επίκεντρο

Να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία ζήτησε επισήμως από την Τουρκία η Ουκρανία, ανοίγοντας τον χορό των πιέσεων που αναμένεται να δεχτεί η Άγκυρα το προσεχές διάστημα από τη Δύση, προκειμένου να εγκλωβιστεί η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και να αποκοπεί η πρόσβασή της από τη Μεσόγειο.

«Ζητάμε να κλείσουν ο εναέριος χώρος, ο Βόσπορος και τα Δαρδανέλια. Μεταφέραμε το σχετικό αίτημα στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα θέλουμε να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας, Βασίλ Μπόντναρ, στην Άγκυρα.

Μπορεί όμως η Τουρκία να κλείσει τα Στενά και αν το πράξει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Πρόκειται για ένα καίριο ερώτημα όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για μία σειρά από χώρες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή ως δρώντες, έμμεσα ή άμεσα, στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger